EJ, sportlövészet: messze volt a döntő gyorstüzelő pisztolyban és trapban

Vágólapra másolva!
2023.06.30. 16:39
null
Bartók Csaba (Fotó: Facebook/Hungarian Shooting Federation)
A férfi gyorstüzelő pisztolyban szereplő Bartók Csaba a 24., a női traplövő Tömör-Tones Petra pedig a 27. helyen végzett az Európa Játékok Wroclawban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyén.

A sportág versenyeinek utolsó magyar érdekeltségű napján nem volt esély a magyarok döntőbe kerülésére. Bartók Csaba 564 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, és 16 körrel maradt el a még nyolcadikként döntőbe jutott cseh Martin Podharsky eredményétől.

Tömör-Tones Petra már a csütörtöki versenynapon nagy hátrányba került a legjobbakkal szemben és ugyan pénteken lényegesen jobban célzott 106 korongos összteljesítményével a 27. helyet tudta megszerezni. A döntőhöz 118 találatra lett volna szükség.

A magyarok így négy aranyéremmel és egy párizsi kvótával zártak Wroclawban, ahol Pekler Zalán mind a négy aranyból kivette a részét és a kisöbű szabadpuska összetett egyéni számának megnyerésével szerezte meg az ötkarikás indulási jogot.

A komáromi klasszis az egyéni arany mellett Mészáros Eszterrel a légpuska vegyescsapat versenyben, illetve Hammerl Somával és Péni Istvánnal légpuska és az 50 méteres összetett csapatversenyben diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik