EJ, sportlövészet: Major Veronika a negyedik „fél távnál” sportpisztolyban

Vágólapra másolva!
2023.06.25. 12:20
null
Major Veronika a negyedik helyről várja a folytatást (Fotó: MOB)
Major Veronika kiváló helyzetből várja a női sportpisztoly hétfői folytatását, miután a vasárnapi 30 lövést a negyedik helyen zárta a sportlövők Wroclawban zajló olimpiai kvalifikációs viadalán.

A 25 méteres szám vasárnap a 30 úgynevezett pontlövészettel vette kezdetét, melyben Major és a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Sike Renáta volt érdekelt.

A 35 fős mezőny két csoportban lőtt. Az elsőben Sike kezdett, akinek ezúttal korántsem ment úgy, mint a 2022-es Eb-n, csupán 283 kört ért el, amivel az első csoport második felében zárt.

A másodikban következett Major Veronika, aki az első három versenynapon légpisztollyal visszafogott teljesítményt nyújtott, ezúttal viszont nagyszerűen lőtt. A keszthelyi lövő 96, 97 és 98 körös tízes sorozatot produkált, 291 körös eredményével pedig összességében a negyedik lett, az első brit Jessica Kathryn Liddontól két körrel lemaradva. A verseny nagyon szoros, Majorral szemben még a 15. francia Mathilde Lamolle-nak is csak három kör a hátránya. Sike Renáta a 24. helyről várja a folytatást.

A verseny hétfő reggel a 30 rapid lövéssel folytatódik, a finálét pedig közvetlenül azt követően tartják.

Női sportpisztolyban, a többi egyéni olimpiai számhoz hasonlóan, egy párizsi kvóta talál gazdára az Európai Játékokon.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik