EJ, öttusa: döntőbe került Bőhm Csaba és Szép Balázs

Vágólapra másolva!
2023.06.28. 16:29
null
Bőhm Csaba is döntős az Európai Játékokon (Fotó: Földi Imre)
Bőhm Csaba és Szép Balázs bejutott a döntőbe a krakkói központú Európai Játékok férfi öttusaversenyében.

 

A szerdai második elődöntőt a két magyar közül az idei világkupa-sorozat márciusi nyitányán, Kairóban ezüstérmes Bőhm kezdte lényegesen kedvezőbb helyzetből, mert a keddi körvívásban 19 ellenfelét győzte le és 16-tól kapott ki, míg a tavaly vb-bronz és Eb-ezüstérmes Szép 13 sikeres asszó mellett 22-t elbukott.

A bónuszban – melyben a körvívásban elért eredmények alapján fordított sorrendben léptek pástra az öttusázók és mindig a győztes maradt fenn – Bőhm nem szerzett plusz pontot, Szép viszont egyszer győzött, amiért két pont járt neki.

A 200 méteres úszást Bőhm nyerte 1:58.70 perces remek eredménnyel, míg Szép nyolcadik lett 2:03.36-tal, így a kombinált szám előtt előbbi harmadik volt, utóbbi viszont csak a 16. és 21 másodperc választotta el a még továbbjutást érő kilencedik helytől.

A négy lövészettel megszakított 5 x 600 méteres futást viszont még úgy is Szép Balázs nyerte meg, 9:50.80 perces idővel, hogy az első sorozata nem sikerült jól. Végül kilencedikként futott a célba, de ezért az utolsó métereken már nem kellett megszakadnia.

A lényegesen kedvezőbb helyzetből induló Bőhm a 10:21.60 perces tizedik kombinált eredménnyel is elsőként fejezte be az elődöntőt.

Korábban az elődöntő A csoportjában Koleszár Mihály tizedik, Demeter Bence 11. lett, így ők nem lesznek ott a szombati 18-as fináléban, melyben az első nyolc helyezett, de nemzetenként legfeljebb egy versenyző olimpiai kvótát szerez.

Az Európai Játékok keretében zajló sportági Eb csütörtökön a vegyes váltóval folytatódik, a magyar csapatban – Martinek János szövetségi kapitány tájékoztatása szerint – Koleszár Mihály és Réti Kamilla kap helyet –, majd pihenőnapot követően, szombaton következik a női és férfi verseny döntője.

Előbbiben már biztos a magyar kvótaszerzés, mert nyolc ország – köztük Magyarország – képviselői kerültek be a fináléba. Magyar részről Gulyás Michelle, Guzi Blanka és Barta Luca küzd majd a minél jobb helyezésekért.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik