Asztalitenisz-vb: Szőcs Bernadette párosban már csak egy lépésre van az éremtől

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 21:44
null
Az Európa-bajnoki címvédő Szőcs Bernadett, Sofia Polcanova kettősnek esélye van arra, hogy a durbani vb-n is dobogóra álljon (Fotó: WTT)
A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette előbb egyiptomi ellenfelet legyőzve egyesben, majd az osztrák Sofia Polcanovával párosban is sikerrel vette az aktuális akadályt a Dél-Afrikában zajló világbajnokság negyedik napján, ráadásul utóbbi számban már a legjobb nyolc között van, azaz egyetlen győzelem választja el az éremtől.

 

A durbani világbajnokságon 17. helyen kiemelt Szőcs Bernadette egyesben túljutott a másodikellenfelénis, a svéd Christina Källberg után az egyiptomi Mariam Alhodabyt is legyőzte. A két találkozó közötti különbségegyértelmű, a Källberggel szembeni sima 4:1-es siker után Alhodabyellenalaposan meg kellett dolgoznia a továbbjutásértmarosvásárhelyi klasszisnak.Aromán színeket képviselő,17. helyen kiemelt Szőcsnagy meccsen, végül 4:3-mal vette az akadályt,a következő fordulóban a tizenkettediknek rangsorolt tajvani Cseng I-csing lesz az ellenfele.

Párosban az osztrák Sofia Polcanovával szerepel Dél-Afrikában, a kettejük kooperációja nem új keletű, olyannyira, hogy tavaly Münchenben meg is nyerték az Európa-bajnokságot. Ennek megfelelően a durbani vb-n is gyaníthatóan éremközeli eredmény reményében indultak, s a legjobb 16-ig különösebb gond nélkül el is jutottak, a nyolcaddöntő viszont rázósnak ígérkezett. Az ellenfél a Nina Mittelham, Shan Xiaona duó volt, a német kettős az európai elit tagja, de ezen az estén csak fellángolásai lehettek, Szőcsék ugyanis három szettben nyertek. A megérdemelt jutalom a legjobb nyolc közé jutás, no meg az, hogy a folytatásban megküzdhetnek a 8. helyen kiemelt dél-koreaiDzseon Dzsi Hi, Sin Ju Pinkooperációval – a tét már az elődöntő, azaz a biztos érem lesz.

ASZTALITENISZ
56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért

Szőcs Bernadette (romániai, 17. kiemelt)–Alhodabi (egyiptomi, 58.) 4:3 (8, 11, –8, 7, –9, –8, 6)
Páros. Nyolcaddöntő
Szőcs Bernadette, Sofia Polcanova (romániai, osztrák, 4.)–Mittelham, Shan (német, 18.)3:0 (8, 11, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik