Asztalitenisz-vb: két egységünk maradt talpon Durbanben

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 20:00
null
A Póta Georgina, Madarász Dóra kettősnek nem volt esélye indiai ellenfelével szemben (Fotó: WTT)
Az egyéni világbajnokság harmadik napjának délutáni, esti programjában nem termett babér a mieinknek: előbb Madarász Dóra, majd a Póta Georgina, Madarász Dóra párosunk is sima vereséget szenvedve búcsúzott a versenytől.

A Dél-Afrikában zajló asztalitenisz-világbajnokság harmadik napjának korábban lejátszott mérkőzésein a mieink két győzelmet (Póta Georgina és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros) és két vereséget (az Ecseki Nándor, Madarász Dóra és a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán kettős) könyvelhettek el. A folytatásban előbb Madarász Dóra a szlovák Tatiana Kukulková ellen állt asztalhoz. A mérkőzés sajnos sokkal gyorsabban ért véget, mint reméltük, Kukulkováannak ellenére, hogy legutóbb a csapat-világbajnokságon 3:0-s vereséget szenvedett Madarásztól, mostnégy szettben, mindössze harmincöt percalatt lezárta az összecsapást.

Kukulková tökéletes teljesítményt nyújtott, pont az ellentetjét játszotta annak, amivel a legutóbb simán kikapott”– értékeltnői válogatottunk szövetségi kapitánya,Bátorfi Zoltán.

Az esti programban a Póta Georgina, Madarász Dóra párosunkra igazán rázós összecsapás várt, ugyanis az indiai Archana Kamath, Manika Batra duót valamivel előrébb jegyzik. Utóbbi egyébként a nemzetközi szövetség felzárkóztató programjának egyik ékköve, 2018-ban neki ítélték az év legjobb feltörekvő fiataljának járó díjat, a Nemzetközösségi Játékokról és a Dél-Ázsiai Játékokról több aranyérme is van,saktuálisan a 39. a világranglistán. Szóval jó kis asztaliteniszezőről beszélünk,s mivel a párja sem gyenge, inkább az indiaiak számítottak a találkozó esélyesének, az asztalnálpedig mindezbe is igazolódott: az ázsiai duó három játszmában lépetttovábba legjobb 16 közé.

Ezzel az is eldőlt, hogy a verseny harmadik napjának végére mindössze két egységünk, Póta Georgina és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk maradt talpon Durbanben.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
NŐK
EGYES
A 32 közé jutásért:

Kukulková (szlovák, 63.)–Madarász Dóra (61.) 4:0 (7, 4, 7, 10)
PÁROS
A 16 közé jutásért:

Kamath, Batra (indiai, 11.)–Póta Georgina, Madarász Dóra (19.)3:0 (5, 6, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik