Vívás: Koch Máté és Kun Anna nyerte a párbajtőr MK-t

Vágólapra másolva!
2023.04.22. 20:41
null
A nőknél Kun Anna győzött (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A párbajtőrözők kvalifikációs versenyek előtti utolsó válogatóját Kun Anna és Koch Máté nyerte.

 

A párbajtőrözők utolsó hazai válogatóját rendezték szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, amelyben egyben az U23-as európai körverseny egyik állomása is volt.

A férfiak kapcsán a válogatott vezetőedzője, Dancsházy-Nagy Tamás úgy nyilatkozott, hogy minden bizonnyal a Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid kvartett indulhat majd a világversenyeken – ők négyen egyébként a hazai ranglista első négy helyét foglalják el.
Közülük Siklósi Gergely nem indult a szombati versenyen: korábbi saroksérüléséből lassan felépül olimpiai ezüstérmesünk.

És közülük ezúttal Koch Máté volt az, aki az első helyig menetelt: a fináléban Rédli Andrást győzte le a Vasas párbajtőrvívója.

A nőknél is körvonalazódik a csapat: Somfai Péter vezetőedző biztosan számít Kun Annára, aki az elmúlt másfél évben sorra hozta a jó eredményeket (mindezt a világranglista negyedik helye is mutatja), és Muhari Eszterre is, aki nemrég megnyerte az amerikai egyetemi bajnokságot – és az utolsó válogató miatt haza is utazott az Egyesült Államokból.

Jelenlegi két legjobb párbajtőrvívónk szombaton is bizonyított, ők vívták a döntőt is, amelyet Kun 15:11-re nyert meg.

A női mezőnyből hiányzott a fiatal Wimmer Dorina, aki második a hazai ranglistán, s mivel a válogatási elvek szerint ez biztosan csapattagságot ér, az idén a felnőttviadalok mellett a juniorok között is sokat versenyző Wimmer kihagyta a válogatót.

U23-AS KÖRVERSENY ÉS FELNŐTT VÁLOGATÓ, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Párbajtőr. Egyéni. Férfiak:
1. Koch Máté (Vasas SC), 2. Rédli András (BHSE), 3. Bányai Zsombor és Fenyvesi Csaba (mindketten Vasas SC). Nők: 1. Kun Anna (OMS-Tata), 2. Muhari Eszter (TSC), 3. Hatz (svájci) és Makszimenko (ukrán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik