Asztalitenisz: Szudi párosban negyeddöntős Bangkokban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.25. 11:51
null
Szudi Ádám a dán Anders Linddel párosban kínai ellenféllel játszik az elődöntőbe jutásért (Fotó: WTT)
A magyar válogatottból ezúttal csak Szudi Ádám nevezett a bangkoki WTT-versenyre, s egyesben ugyan már a selejtezőben kiesett, Anders Linddel párosban sikerrel vette a főtábla első fordulóját, ezzel a magyar, dán kettős bejutott a legjobb nyolc közé. A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette vegyes párosban kiesett, de egyesben és párosban még ő is versenyben van.

 

Miután Szudi Ádám egyesben nem jutott főtáblára a WTT-sorozat Bangkokban zajló star contender versenyén, már csak a páros maradt számára, ebben a számban alkalmi partnerrel, Anders Linddel nevezett. A dán az elmúlt években inkább Majoros Bence oldalán tűnt fel, de mivel ő nem utazott el Thaiföldre, Szudi és Lind összeállt erre a versenyre. A társulásuk jól indult, ugyanis a párosban elért eddigi eredményeiknek köszönhetően – még ha azokat más-más partnerrel érték is el – a kiemeltek közé kerültek, azaz a selejtezőt megúszva egyből a főtáblára sorsolták őket.

Ráadásul Fortuna is besegített, a nyolcaddöntőben ugyanis a kvalifikációból érkező ellenfelet kaptak, az Alberto Mino, Marcelo Aguirre ecuadori, paraguayi duó legyőzése nem tűnt megoldhatatlan feladatnak. Az első két játszma nagyon simán Szudiéké lett, s ugyan a folytatásban a dél-amerikaiak ráéreztek a játékra, a magyar, dán kooperáció a negyedik szettben a negyedik mérkőzéslabdát értékesítve végül 3:1-re győzött. A negyeddöntőben Szudiékra nagyságrendekkel nehezebb ellenfél, a kínai Hszü Fej, Hszü Jing-pin duó vár.

A főtáblán már a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette is bemutatkozott, a román színeket képviselő, világranglista-22. klasszis három számban is érdekelt volt. A leggyorsabban számára a vegyes páros ért véget, a román Ovidiu Ionescuval nagyon simán kikapott a japán Togami Sunszuke, Harimoto Miva – utóbbi a japán csodatini, Harimoto Tomokazu ugyancsak rendkívül tehetséges, mindössze 14 éves húga – egységtől. Női párosban jobban sikerült a rajt, az első helyen kiemelt osztrák Sofia Polcanovával alkotott kettőse a nyolcaddöntőben a Lily Zhang, Barbora Balazová, amerikai, szlovák kooperáció ellen állt asztalhoz, és kisebb megingástól leszámítva magabiztosan jutott tovább. Egyesben Szőcs az első fordulóban erőnyerő volt, a 16 közé jutásért a 23 éves japán Szaszad Aszukával (80.) mérkőzik.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BANGKOK
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő

Szudi Ádám, Anders Lind (magyar, dán)–Mino, Aguirre (ecuadori, paraguayi) 3:1 (4, 7, –9, 13)
Nők. Páros. Nyolcaddöntő
Szőcs, Polcanová (romániai, osztrák)–Zhang, Balazová (amerikai, szlovák) 3:1 (11, –9, 8, 4)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Togami, M. Harimoto (japán)–Ionescu, Szőcs (romániai) 3:0 (4, 11, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik