Asztalitenisz: Szudi a selejtező második körében búcsúzott Bangkokban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.24. 08:56
null
Szudi Ádám nyerhető mérkőzést vesztett el a szenegáli Ibrahima Diawval szemben (Fotó: WTT)
A magyar bajnoki címvédő Szudi Ádám a bangkoki asztalitenisz star contender verseny selejtezőjének második körében négy játszmában kikapott a szenegáli Ibrahima Diawtól, így már csak párosban van versenyben, ott a dán Anders Lind oldalán áll asztalhoz.

 

A magyar válogatott tagjai közül ezúttal csak Szudi Ádám (világranglista-163.) vállalta az utazással és persze az időeltolódással járó kényelmetlenségeket, cserébe a WTT-sorozat Bangkokban zajló star contender versenyén szerezhető értékes ranglistapontokért.

A 27 éves magyar bajnoki címvédő még vasárnap, a selejtező első fordulójában négy játszmában győzött a francia Jules Rolland (116.) ellen, a második körben pedig a szenegáli Ibrahima Diaw (146.) ellen állt asztalhoz. Miután hasonló kaliberű játékosról van szó, érdekes összecsapásra volt kilátás, s az első két szett igazolta is a várakozásokat, előbb Diaw, majd pedig Szudi győzött minimális különbséggel.

A harmadik etaptól viszont a szenegáli átvette az irányítást, olyannyira, hogy itt Szudi már egyszer sem tudott vezetni, csak folyamatosan futott Diaw után, így egy nyerhető mérkőzésen végül 3:1-re kikapott.

Egyesben tehát véget ért számunkra a bangkoki torna, a párosra viszont még érdemes lesz figyelni, Szudi a dán Anders Lind oldalán kiemeltként a főtáblán kapcsolódik be a küzdelmekbe.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BANGKOK
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ, 2. forduló

Diaw (szenegáli)–Szudi Ádám 3:1 (10, –9, 6, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik