Asztalitenisz, Grand Smash: férfi és női párosunk is nyolcaddöntős

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 16:15
null
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros sima győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb 16 közé (Fotó: WTT)
Párosaink jó napot zártak Szingapúrban, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a Póta Georgina, Madarász Dóra kettős 3:1-es győzelemmel jutott be a Grand Smash nyolcaddöntőjébe.

A Grand Smash rajtja előtt a mieink közül az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó volt a legkedvezőbb helyzetben, legalábbis ami a kiemelést illeti: férfi párosunkat a 11. helyen rangsorolták, ami a versenyszám világranglistáján elfoglalt 12. helye alapján nem is volt meglepő. Persze ettől még Ecsekiék kaphattak volna veszélyes ellenfelet, ám szerencsére nem így történt, a szingapúri Beh, Chua duó nemzetközi szinten kevéssé ismert egység, csak a rendezőnek járó szabadkártyával indulhatott, így aztán Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány már a találkozót megelőzően azt mondta, hogy „a fiúknak jó esélyük van a továbbjutásra”. Nagy kockázatot persze nem vállalt, a jóslata pedig bejött még úgy is, hogy a mieink kicsit döcögősen kezdtek, két játszma után 1:1 volt az állás, a következő két szettben viszont a szingapúriak egy pillanatig nem vezettek, így aztán 3:1-es végeredménnyel érvényesült a papírforma.

A nőknél nehezebb partira volt kilátás, a Puerto Ricó-i Díaz testvérek kettőse világranglista-14., ráadásul Adriana egyesben is menőnek számít, legalábbis a világranglistán elfoglalt 12. helyével. Szóval a Póta Georgina, Madarász Dóra duótól nagyon jó játék és bravúr kellett a továbbjutáshoz – szerencsére mindkettő megvolt.

„Ahhoz képest, hogy ettől a mérkőzéstől kicsit tartottam, Pótáék nagyon simán győztek, még az elvesztett játszmában is 9:4-re vezettek, szóval ebben a párharcban a 3:0 is benne volt”– értékelt a kapitány.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
FÉRFI PÁROS, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Beh Kun Ting, Josh Chua Shao Han (szingapúri) 3:1 (9, –5, 6, 5)
NŐI PÁROS, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta Georgina, Madarász Dóra–A. Díaz, M. Díaz (Puerto Ricó-i) 3:1 (4, –10, 6, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik