Asztalitenisz, Grand Smash: az Ecseki, Szudi párosunk a nyolcaddöntőben búcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 13:28
null
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Szingapúrban (Fotó: WTT)
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk a szingapúri Grand Smash nyolcaddöntőjében négy játszmában kikapott a Li Szang Szu, Anton Källberg dél-koreai svéd kooperációtól.

Igaz, a párosjáték sok mindenben különbözik az egyestől, az asztaliteniszezőknél nem válik annyira élesen szét a kétversenyszám, mint a „nagypályás testvérnél”, a teniszezőknél. Utóbbinál ritkábban fordul elő, hogy valaki egyesben és párosban is kiemelkedőt nyújt, a pingpongozóknál ez korántsem számít különlegességnek. Az összeszokottság perszeelőny, ám aki jó asztaliteniszező, az az egyes mellett párosban is megállja a helyét. Mindezt azért volt fontos tisztázni, mert az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősünk a szingapúri Grand Smash nyolcaddöntőjében olyan duóval találkozott, amely így együtt világversenyeken nem nagyon szerepel,mégismindkét tagja kiemelkedő tudású játékos. Ami egyébként a világranglistán elfoglalt helyükből is kikövetkeztethető, hiszen a svéd Anton Källberget a 22., míg a dél-koreai Li Szang Szut a 26. helyen jegyzik, miközben Szudi a 176., Ecseki pedig a 201.S ezen még az sem nagyon árnyal, hogy a páros világranglistán a mieink a 12. helyezettek, ugyanis a túloldalon állók is jók ebben a műfajban: Li Szang Szu a megszokott dél-koreai partnerével a 15., míg Källberg a svéd társával a 18.

Az iménti számok alapjánérzékelhető különbséget persze az összeszokottsággal lehet csökkenteni, márpedig ez a mieink mellett szólt, ám az esetektöbbségébenez önmagában nem elég a sikerhez. Most példáulmindössze annyi előnyt jelentett, hogy az első játszmát gond nélkül nyerték meg Ecsekiék, a folytatásban azonban kijött a játékosok közöttitudásbelikülönbség, ami elég is volt ahhoz, hogy a dél-koreai, svéd egység kvalifikálja magát a legjobb nyolc közé.A versenyben lévő magyarok száma ezzel a Póta Georgina, Madarász Dóra párosra szűkült, amely a szerdai nyolcaddöntőben a svéd Christina Källberg, Linda Bergström duó ellen áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Férfiak
.Páros.Nyolcaddöntő:
Li Szang Szu, Källberg (dél-koreai, svéd)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (–8, 9, 4, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik