Evezés: balesetet szenvedett tokiói olimpikonunk

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 17:14
null
Pétervári-Molnár Bendegúz balesetet szenvedett (Fotó: Nemzeti Sport)
Kerékpárosedzése közben összeütközött egy autóval tokiói olimpikonunk, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, akinek nagyobb baja nem lett, de másnap elment a Sportkórházba, ahol kiderült, van egy bemozdulás nélküli csigolyatörése a gerincében – számolt be róla a sportal.hu-nak az evezős, aki arról is beszélt, tervei között szerepel, hogy sífutásban is kipróbálja magát.

 

Az evezős elmesélte, múlt héten kerékpáros edzésre ment, majd néhány perccel az indulás után egy autós nem adta meg számára az elsőbbséget a bicikliúton és összeütközött vele. Először úgy tűnt, nem lett nagyobb baja, de a másnapi edzésen fájt a bordái alatt, ezért elment a Sportkórházba, ahol az ultrahang után nagyon megijedtek, mert azt hitték, megrepedt Pétervári-Molnár lépe, de kiderült, vaklárma volt. A vizsgálat azonban megállapította, hogy van egy bemozdulás nélküli csigolyatörése a gerincében, ezért a héten csak óvatosan edzhet, de mint elmondta, reményei szerint a jövő heti ergométeres országos bajnokságon már el tud indulni.

A riói és tokiói olimpián is indult evezős felkészülésével kapcsolatban kitért rá, a balesetig ígéretesen készült, pláne azok után, hogy az ötkarikás játékokat követően több hónapot is kihagyott sérülések miatt, idei célja pedig egyértelműen az, hogy kiharcolja az indulási jogot a párizsi játékokra.

„Úgy tervezem, hogy minden nemzetközi versenyen az A-döntőben, tehát a legjobb hat között végezzek. Szeretnék világbajnoki döntősként kvótát szerezni Párizsra, ha ez sikerül, elégedett leszek” – mondta Pétervári-Molnár, aki az olimpián már egy döntővel is elégedett lenne, ott pedig bármi megtörténhet.

Az evezős a Párizs utáni időszak kapcsán meglepő kijelentést tett: „Szeretném folytatni, viszont 2026-ig kipróbálnám magam sífutásban. Ez egy régi vágyam. Ennek 2024 után kell nekifeküdni, s akkor meglátjuk, ennek mennyi realitása van. Nyilván az evezést nem hanyagolnám el, de a prioritás a sífutás lenne. Los Angelesig egyébként még tervezek evezni” – tette hozzá Pétervári-Molnár Bendegúz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik