Elismerés: Nadal szerint Messi érdemli meg a Laureus-díjat

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 10:29
null
Rafael Nadal szerint Lionel Messinek kell kapnia a Laureus-díjat (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a férfiaknál a holland Formula–1-es pilóta, Max Verstappen, a világbajnok argentin labdarúgó, Lionel Messi, a francia vb-gólkirály, Kylian Mbappé, a világcsúcstartó svéd rúdugró, Armand Duplantis, a Golden State Warriors amerikai kosárlabdázója, Steph Curry és a 21-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező, Rafael Nadal közül kerül ki a 2022-es év Laureus-díjasa. Utóbbi Instagram-oldalán üzent, s azt írta, szerinte Lionel Messinek kell elnyernie az elismerést, majd erre a hétszeres aranylabdás is reagált.

„Megtisztelő, hogy jelöltek a Laureus Év Sportolója Díjra, de ebben az évben… Gyerünk Leo Messi, te megérdemled” – írta Rafael Nadal.

Az üzenetet pedig megkapta a hétszeres aranylabdás is, és válaszolt a spanyol kiválóságnak.

„Nem találok szavakat rá, hogy egy ilyen nagyszerű sportember, mint te, rám gondolt. Nagyon szépen köszönöm, Rafael Nadal. Te is mindent megérdemelsz, azért, ahogyan versenyzel minden alkalommal, amikor pályára lépsz. Győztes vagy és az összes jelölt megérdemli a Laureus-díjat, ez az igazság” – reagált Lionel Messi.



A hölgyeknél a jamaicai atléta, Shelly-Ann Fraser-Pryce, az amerikai gátfutó, Sydney McLaughlin-Levrone, az amerikai úszó, Katie Ledecky, a kétszeres aranylabdás spanyol labdarúgó, Alexia Putellas, a világelső lengyel teniszező, Iga Swiatek és az amerikai alpesi síző, Mikaela Shiffrin közül kerül ki a győztes.

Az év áttörése kategóriában további két játékos képviseli a teniszt: minden idők legfiatalabb világelsője, a spanyol Carlos Alcaraz és a kazah Jelena Ribakina is ott van a szűkített listán az amerikai műkorcsolyázó, Nathan Chen, az ugyancsak amerikai golfozó,Scottie Scheffler, a nigériai gátfutó,Tobi Amusan és a marokkói labdarúgó-válogatott társaságában.

Az év csapata versenyben három futballgárda is érintett: a katari vb-győztes argentin labdarúgó-válogatott, a 14. Bajnokok Ligája-diadalát begyűjtő Real Madrid és az angol női futballválogatott. Mellettük még a Golden State Warriors kosárlabdacsapata, a francia rögbiválogatott és az Oracle Red Bull Racing csapata esélyes az elismerésre.

A hat kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik