Csupasport: fitnesztippek a kínzó fájdalom ellen

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.02.19. 21:30
null
Fotó: Csupasport
Címkék
Horváth Menyhért személyi edző az egyén képességeihez igazított szabadsúlyos, alapvető emberi mozgásokat erősítő módszerben hisz a leginkább.

Az emberi test olyan, mint egy műhold a világűrben, bármilyen kis hiba nagy gondot okozhat.Korunk egyik legnagyobb igénybevételének a csípőízületünk van kitéve. Sokan napi nyolc-tíz órát a monitor előtt görnyedve töltenek, márpedig ebben a pózban a csípő hajlított pozícióban van, és az ágyéki gerincszakasz fog „túlmozgásokkal kompenzálni”. Hogy ez mit okoz? Napjaink népbetegségét, a derékfájdalmat!

„Az emberi test alkalmazkodik, idomul az őt ért hatásokhoz – mondta a Csupasportnak Horváth Menyhért személyi edző. – Egy maratoni futónak a felsőtestén minimális izomzat van, míg egy úszó széles vállú, nagy deltákkal és széles hátizmokkal. Az emberi test folyamatosan reagál az őt ért hatásokra. Az ülés sem különbözik ebben... Természetes, hogy az ilyen életmódot folytatóknak az elülső vállizmai, valamint a csípő hajlítói túlterhelődnek, az ellenkező oldalon található izmok pedig megnyúlnak és elgyengülnek. Ez pedig előreesett vállak, petyhüdt farizmok és fájós derék formájában nyilvánul meg.”

A cikk folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik