Csupasport: amiért Clint Eastwood legenda lett: nem félt a „halálfaltól” sem

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 20:07
null
Fotó: Csupasport
Címkék
A kilencvenkét éves színészlegenda, Clint Eastwood annyira komolyan vette a munkáját, hogy 1974-ben a világ legveszélyesebb sziklafalától sem riadt vissza.


A színészként már befutott Clint Eastwood 1971-ben kezdett el dolgozni rendezőként is, negyedik filmjét, a Bosszú az Eiger csúcsán címűt 1974-ben kezdte el forgatni az egyik legveszélyesebb alpesi sziklafalon, az Eiger legendás északi falán. Bár megtehette volna, hogy a biztonságos, steril körülményeket választja, végül nem stúdióban vették fel a jeleneteket, hanem 1974 augusztusában stábjával együtt elutazott Svájcba, az Eiger északi falának tövébe, Kleine Scheideggbe.

Az Eigernek akkor már nagyon rossz híre volt, „halálfalnak” is hívták, addig ugyanis 41 ember vesztette életét, miközben a hegy csúcsára igyekezett feljutni. És a film forgatása is egy tragédiával indult... A teljes történetet, valamint hogy Clint Eastwood és stábja kivel találkozott a helyszínen, elolvashatják a Csupasport cikkében.

Honlapunkon ezen kívül felsorolunk öt okot, amiért érdemes lesz majd tavasszal elkezdeni a futást, és beszámolunk Clay Cooper legújabb nagy dobásáról is, aki azzal vált népszerűvé a közösségi médiában, hogy egészen varázslatos tájakon végez erőgyakorlatokat, nemrég egy befagyott tó vízén emelt meg száz kilót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik