Birkózás: két bronzérem az egyiptomi rangsorversenyen

DEÁK ZSIGMONDDEÁK ZSIGMOND
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 19:37
null
Orsus Sztalvira (kékben) magyar színekben folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Bajcajev Vlagyiszlav és Orsós Sztalvira révén két bronzérmet nyert a magyar birkózó-válogatott a nemzetközi szövetség (UWW) rangsorverseny-sorozatának második, egyiptomi állomásán.

 

Az egyiptomi Alexandriában zajlik a nemzetközi szövetség (UWW) sorozatának (Ranking Series) aktuális állomása, az Ibrahim Musztafa-emlékverseny mindhárom szakág részére. Szombaton két honosított magyar birkózó léphetett a dobogóra a rangos megméretésen.

Az idén hozzánk érkező, oroszként háromszoros Eb-győztes Orsós Sztálvira (női 53 kg) – akinek a nagyapja magyar – az egyiptomi Abdelzaher, a vb-2., Eb-3. moldovai Leorda és az Eb-győztes svéd Malmgren felülmúlása után az elődöntőben szorosan kikapott a kínai Dengtől, a bronzmérkőzésen pedig az ifjúsági olimpiai bajnok, U23-as Eb-2. és vb-3. német Blayvast verte.

A színeinkben tavaly Eb-ezüstérmes, vb-5., oroszként kontinensbajnok Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg, szabadfogás) az indiai Sahilt és a bahreini Tazhudinovot győzte le, nagy csatában alulmaradt a vb-2. szlovák Tsakulov ellen, majd az olasz Honist simán verve ő is dobogóra állhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik