Asztalitenisz: nem jutott be az elődöntőbe az Ecseki, Szudi páros

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 15:31
null
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosnak most is a negyeddöntő jelentette a végállomást (Fotó: WTT)
A düsseldorfi WTT-verseny negyeddöntőjében az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó öt játszmában kikapott a francia ellenfelétől, ezzel lecsúszott az elődöntőről.

Amióta asztaliteniszben tizenegy pontot kell szerezni egy szett megnyeréséhez – persze ez lehet több, ha nincs meg a kettő különbség – egy jó kezdés, néhány pontos vezetés óriási előnyt jelent, éppen ezért nem mindegy, ki mekkora lendületet vesz a rajtnál. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk például kifejezetten erősen kezdte az ötödik, mindent eldöntő játszmát a francia Lilian Bardet, Leo de Nodrest duóval szemben a düsseldorfi WTT-verseny negyeddöntőjében, a 3:0-s vezetés ebben a helyzetben legalábbis jó előjelnek számít. Szóval ekkor úgy tűnt, az első helyen kiemelt magyar egység végre magához ragadja a kezdeményezést azok után, hogy addig inkább csak kergette az eredményt azzal, hogy az ellenfél 1:0-s és 2:1-es vezetését is kiegyenlítette.

A versenyszám világranglistáján a 13. helyen álló kettősünk tehát hárompontos előnyt szerzett a továbbjutásról döntő etap elején, s Ecsekiék ekkor joggal gondolhatták, ha nem is könnyen, de meglesz a győzelem. Pláne, hogy az ebben a helyzetben oly fontos rutin is mellettük szólt, a túloldalon ugyanis két feltörekvő fiatal, két 22 esztendős asztaliteniszező állt, akiket így együtt, párosként a 74. helyen jegyeznek, de egyénileg sem tartoznak a kiemelkedő játékosok közé. Ehhez képest a 3:0-s előny pillanatok alatt elolvadt, s ugyan 3:3 után 7:6-ig rendre a mieink vezettek, jött egy megingás, a franciák pedig sorozatban öt pontot szerezve megnyerték a meccset.

Az ellenfél egész végig több kockázatot vállalt, aminek a hajrában meglett az eredménye, de összességében színvonalas, jó meccset vívtunk, amiből sokat lehet tanulni” – mondta a vereséget követően Szudi.

Nagy esélyt szalasztott tehát el a magyar kettős, amely a WTT-sorozat januári contenderversenyéhez hasonlóan ezúttal is a negyeddöntőben búcsúzott. Érdekes, hogy Ecsekiéknek mostanában rendre ez a pont jelenti a végállomást: legutóbb két éve, 2021-ben a budapesti és a tuniszi contenderversenyen sikerült áttörniük ezen a határon s jutottak be az elődöntőbe, azóta viszont ez az ötödik olyan torna, amelyen a legjobb nyolc között búcsúznak.

A magyar küldöttség számára ezzel véget ért a verseny, a folytatásra azonban nem kell sokat várni, keddtől ugyancsak Düsseldorfban folytatódik a WTT-sorozat, azon magyar részről András Csaba és Bálint Bernadett szerepel, az Ecseki, Szudi párosnak pedig legközelebb március elején a szingapúri Grand Smashen lesz lehetősége a bizonyításra.

WTT-SOROZAT, FEEDER, DÜSSELDORF
Férfiak. Páros. Negyeddöntő
Bardet, de Nodrest (francia)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:2 (11, –10, 8, –4, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik