Sportlövő-vb: nem jött ki a lépés a magyar pisztolyosoknak

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.10.15. 19:49
null
Tátrai Miklós (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Magyar szempontból nem alakult jól a sportlövő-világbajnokság második napja, Major Veronika, Sike Renáta és Tátrai Miklós is messze volt a döntőbe jutástól.

 

Újabb nyolc kvóta talált gazdára a sportlövő-világbajnokságon, a légpuskások után szombaton a légpisztolyosoké volt a főszerep Kairóban. A mieink idei formáját látva joggal bízhattunk a péntekinél sikeresebb versenynapban: Tátrai Miklós márciusban Eb-bronzérmet szerzett ebben a számban, Sike Renáta egy hónappal ezelőtt a wroclawi kontinensviadalon 25 méter pisztolyban lett harmadik, míg Major Veronika a világranglista ötödik helyezettjeként érkezett Kairóba.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a sportszerető egyiptomi közönséget lázba hozta a vb, a szerény érdeklődéshez bizonyára az is hozzájárul, hogy a versenyeket a sivatagban felhúzott komplexumban, Kairó központjától több mint ötven kilométerre rendezik. A szombati program a férfiak selejtezőjével indult, amelyből mindössze nyolcan jutottak tovább, Tátrai Miklós a második csoportból harcolhatta ki a délutáni fináléba kerülést. A BHSE 36 éves lövője nem kezdett jól, a 95 körös első sorozatát 91 körös második követte, ezzel pedig elszálltak döntős reményei, végül 573 körrel az 58. helyen zárt.

Miközben a férfiaknál már a döntőt rendezték – az első két helyen egyaránt kínai versenyző végzett –, női légpisztolyosaink is bemutatkoztak a világbajnokságon, előbb Sike Renáta, majd Major Veronika lépett lőállásba. Mindkét magyar versenyző hullámzó teljesítményt nyújtott, a jó sorozatok után rendre gyengébb periódus következett, így nem volt reális esély a döntőbe jutásra. A nőknél is kínai világbajnokot avattak Lu Kaj-man személyében, Major 563 körrel a 67., Sike 558 körrel a 78. helyen végzett.

VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
10 m. Légpisztoly. Férfiak. Világbajnok:
Liu Csin-jao (Kína) 252.5 kör (az aranymérkőzésen: 17–15),      2. Csang Ji-fan (Kína) 254.2, 3. Pavlo Korosztilov (Ukrajna) 251.0, ...58. Tátrai Miklós 573 (az alapversenyben)
Nők. Vb: Lu Kaj-man (Kína) 254.0 (16–10),      2. Anna Korakaki (Görögország) 255.6, 3. Zorana Arunovics (Szerbia) 253.9, ...67. Major Veronika 563 (az alapversenyben), ...78. Sike Renáta 558 (az alapversenyben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik