Padel: minden korosztályban új országos bajnokot avattak ősszel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 11:20
null
Új országos bajnokokat avattak (Fotó: Facebook/ Magyar Padel Szövetség)
A Magyar Padelszövetség az elmúlt hetekben megrendezte az V. Országos padelbajnokságot, a III. Elite Ingatlan csapatbajnokságot és az I. Junior országos bajnokságot is. A sport fejlődését mutatja, hogy a versenyeken igazán bő mezőny gyűlt össze: összesen 37 páros nevezett három kategóriában a versenyre – derült ki a szövetség közleményéből.


A Szentendrén rendezett ob-n, a fedett pályán tavasszal diadalmaskodó tenisz Davis-kupa sztárjátékos Borsos Gábor Nagy Péterrel párban egészen a döntőig menetelt, de ott megállította őket a két padelreménység: Weidinger Gergő és párja, a fiatal Schmidt-Bohn Zsombor, akik 6:2, 7:6-ra nyerték a döntőt. Ez Weidinger második és Schmidt Bohn első országos bajnoki címe. Szakács Olivér és Tóth Csongor nyerték az ob bronzérmét – írja a szövetség közleménye.

Vegyes párosban a sokszoros magyar bajnokoknak Hole Sandynak és Weidinger Gergőnek nem sikerült a duplázás, hiszen az idei tornán együtt induló Andrejszki Dórinek és Tóth Csongornak 7:6, 6:2-re sikerült először győzniük ellenük. Ez Andrejszki és Tóth első országos vegyes páros bajnoki címe. A bronzérmet itt is Szakács Olivér szerezte meg, aki párjával, a korábbi magyar bajnok Beviz Dórival jutott fel a dobogó harmadik fokára.

A női mezőnyt a tavasszal aranyéremről épphogy lemaradó Andrejszki Dória, Juhász Pálma kettős nyerte, (6:1, 6:1) a Kovács Anikó, Erdélyi Mónika duó ellen. A nő mezőnyben Varga Yvette és Borbély Rita nyerték a bronzérmet.

A szeptemberi III. Elite Ingatlan országos padel-csapatbajnokságon öt együttes 33 játékosának nevezése mellett a budapesti Premier Padel klub több válogatottja, a szegedi Nutri Nature és a szentendrei Padel Club Hungary csapatai is indultak.

Az idén ismét a Premier Padel csapatai végeztek a dobogó első két helyén - a Premier Padel Párducok csapata (Pákay Péter, Urvölgyi Marci, Nándori Levente, Zoltán Czingráber, Zsombor Schmidt-Bohn, Weidinger Gergő,Szakács Olivér, Kerekes Péter) ismét aranyat nyert ezúttal az ezüstérmes Premier Padel Pumák csapata (Aczél László, Hole Sandy, Dorian Danko, Noa Haddad, Csőgör Alen, Urbán Tamás) ellen, míg a dobogó harmadik fokára a szegedi Nutri Nature csapata állhatott fel (Török András, Bíró André, Bíró Máté, Bíró Attila, Horváth Bence, Hovanyecz Tamás, Püski Lénárd).

A Magyar Padelszövetség első junior országos padelbajnokságán csaknem 40 fiatal indult három korosztályban, a kilencévestől a 16 évesig. A MAPASZ először látta elérkezettnek az időt fiatal történelme során, hogy a junioroknak is megrendezze az országos bajnoki címért folyó versenyt, hiszen az utóbbi években megsokszorozódott a padelt játszó fiatalok száma.

Az U10-es korosztályban a győzelmet Kerekes Milán és párja, Orbán Arisztid szerezte meg. A második helyezett Kosztoványi Brúnó és Szűcs Milán lett, míg a bronzérmet Kristyán Ádám és Boros Balázs szerezte meg.

Az U12-es korosztályban a győzelmet Giovantsis Noel és párja, Balázs Dávid szerezte meg, az ezüstérmes helyen Aczél Ádám és Hollósi Bence, míg a harmadik helyen Tóth Barnabás és Olasz Botond végzett.

Az U14 és U16 összevont korosztályban a győzelmet fiatal válogatottjaink, Barátosi Kristóf és Winkler Marcell szerezték meg, akik 9:2 arányban nyerték a döntőt Aczél Máté és Révész Balázs ellen. A kategóriában bronzérmet nyert Tóth Maximilian és Maxi Grossman.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amelyet már tizenötmillió ember játszik világszerte, több mint ötven országban. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a padeljátékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik