Asztalitenisz: Szőcs-bravúr és kínai tarolás Makaón

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.23. 15:29
null
Az általában mosolygós <strong>Szőcs Bernadette</strong> ezúttal a világranglist-2. Kínai Csen Meng legyőzésének örülhetett (Fotó: WTT)
Mindkét számban kínai siker született a WTT-sorozat történetének második champions-versenyén, a férfiaknál Vang Csü-csin, a nőknél pedig Szun Jing-sa győzött. A hölgyeknél a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette óriási bravúrral, a világranglista-2. kínai Csen Menget is legyőzve a negyeddöntőig jutott.

 

A WTT-sorozat történetének első Champions-versenyének júliusban Budapest adott otthont, a másodikat pedig az elmúlt napokban Makaón rendezték meg. Mivel itt csak a topjátékosok indulhatnak, a résztvevők köre erősen korlátozott, ezúttal a férfiaknál a horvát Tomislav Pucar (világranglista-52.), a nőknél pedig a hongkongi Li Ho-csing (61.) fért be utolsó helyen a mezőnybe. Az előzőekből következően a magyar válogatott tagjai közül senki nem kapott meghívást, ott volt viszont a román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs Bernadette (31.), aki előbb a szlovák Barbora Balazovát (48.), majd óriási meglepetésre a világranglistán 2. helyen álló kínai Csen Menget is legyőzte. A negyeddöntőben is közel volt a sikerhez, de végül a japán Ito Mimától (6.) öt játszmában kikapott.

Ami a végjátékot illeti, érdekes, hogy a férfiaknál és a nőknél sem került be olyan a legjobb négy közé, aki Budapesten elődöntős volt, ebből következően mindkét számban új bajnokot avattak. A férfiaknál nyáron a BOK-csarnokban a japánok csodatinije, Harimoto Tomokazu (4.) a kínai Lin Kao-jüant (12.) legyőzve szerezte meg az első helyet, most viszont kínai házi döntőt rendeztek, amelynek végén a világbajnoki címvédő és világranglista-vezető Fan Csen-tung némi meglepetésre kikapott honfitársától, Vang Csü-csintól (11.). A hölgyeknél akárcsak a magyar fővárosban, most is a sportág vezető nagyhatalma adta a két finalistát, akkor Vang Man-jü (3.) győzte le Vang Ji-tit (4.), most pedig Szun Jing-sa (1.) és Csen Hszing-tung (13.) csatájából előbbi került ki győztesen.

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, MAKAÓ
Férfiak. Egyes. Elődöntő:

Fan Csen-tung (kínai)–Lin Jün-csü (tajvani) 4:2 (1, 10, –7, 6, –9, 6)
Vang Csü-csin (kínai)–Möregärdh (svéd) 4:0 (13, 13, 10, 6)
Döntő:
Vang Csü-csin–Fan Csen-tung 4:3 (5, –12, 10, –8, 1, –9, 8)
Nők. Egyes. Elődöntő:
Szun Jing-sa (kínai)–Jianan Yuan (francia) 4:0 (7, 10, 7, 6)
Csen Hszing-tung (kínai)–Ito (japán) 4:1 (–7, 5, 4, 11, 8)
Döntő:
Szun Jing-sa–Csen Hszing-tung 4:1 (10, 8, –5, 6, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik