Sportpolitika: Egyedül senkiből sem lesz világbajnok – Hosszú

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 09:31
null
Hosszú Katinka (Fotó: Dömötör Csaba)
Tehetségből teljesítmény – ez az idei, szám szerint ötödik, háromnapos Sport és innováció konferencia központi témája. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megtartott első nap után az esemény átköltözött Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára. Csütörtökön pódiumbeszélgetéseket rendeztek mások mellett Ballai Attila, kiadónk ügyvezetőjének részvételével, s a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok Hosszú Katinka  is megszólalt.

„Nagypapám úszóedző volt, ő tanított meg úszni, igazából pelenkás koromban levitt az uszodába   – kezdett bele a klasszis úszó a történetbe, amelyben elmondta, az ő esetében hogyan jött ki a talentumból a teljesítmény. –  Nagyon fontos, hogy meglegyen a támogatás, hogy valakit tényleg érdekeljen, miként lehet elérni a kívánt eredményeket. Az biztos, hogy a tehetség önmagában nem elég, kell egy háttér, hogy kibontakozhasson. Egyedül senkiből sem lesz világ- vagy olimpiai bajnok.”

„Ha van egy jól működő rendszer, kezdve az edzőképzéssel, klubrendszerrel, szövetségi támogatással, versenysportfejlesztési támogatással, ha minden jól van kitalálva, akkor kerülhet olyan optimális helyzetbe egy sportág vagy egy sportrendszer, hogy támogatni tudja a tehetségeket”    – mondta a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, a vb-bronzérmes és Eb-ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs a Tehetségből teljesítmény a sportpolitika területén című kerekasztal-beszélgetésen. A konferencia pénteken további szakmai egyeztetésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel ér véget.    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik