Csupasport: szeretné, hogy a testépítés élmény legyen, és ne függőség!

Vágólapra másolva!
2022.09.24. 18:56
null
Fotó: Csupasport
Horváth Gergő testépítő világbajnok története egy gerincproblémával kezdődött, eleinte nem akart mást, mint megoldást a hátfájásra, majd belecsöppent az edzőtermek világába és ma tízéves testépítő múlttal segít másoknak a felkészülésben és a regenerálódásban.

 

Horváth Gergő gerincproblémákkal küzdött, mikor tíz éve, tizenöt évesen hallott egy elgondolkodtató mondatot egy barátjától: a vasbetonban is ott van a vas, de nem az tartja össze. Ezen felbuzdulva óvatosan terhelni kezdte a testét, súlyzós edzéseket végzett, figyelte a testét, minden rossz mozdulat után megállt és addig gyakorolt, ameddig sikerült helyesen elvégeznie a gyakorlatot.

„Ezt a tanulási munkát nem érdemes megspórolni, ha komolyan gondoljuk a testépítést, márpedig bennem erősen élt a vágy a versenyzéssel kapcsolatban. Tizenhat évesen, két év konditermi edzés után fogalmazódott meg bennem ennek gondolata, és tizennyolc évesen álltam először színpadon” – mesélte a Csupasportnak, és mára addig fejlesztette a tudását, hogy edzőkét másoknak segít a felkészülésben és a regenerálódásban.

Oldalunkon ezen kívül olvashatnak az egykori NBA-sztárról, Shaquille O'Nealről, aki tavaly egy hetvenéves férfi képeit látva döntötte el, hogy kirángatja magát a tespedtségből, és azóta alaposan kigyúrta magát.

Visszaemlékezünk az első olyan magyar expedícióra is, amikor 32 éve magyar hegymászók egy nyolcezres hegy csúcsára léptek a Himalájában rögtön tízen is!

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik