Sportlövészet: Toma Dorina magát is meglepte aranyérmével

Vágólapra másolva!
2022.07.28. 19:43
null
Középen: Toma Dorina (Fotó: Patai Gergely)
Légpuskában meglepetéssel indult a sportlövők utolsó világbajnoki válogatója, amely 25 és 50 méteren országos bajnokság és Eb-válogató is egyben.

 

Rögtönzött élménybeszámolót tartott a 10 méter női légpuska utolsó vb-válogatója előtt Dénes Eszter, aki a csangvoni világkupaverseny mellett koreai kalandjairól is mesélt klubtársának, a szintén újpesti Toma Dorinának. A kedélyes beszélgetés nem tartott sokáig, a vezetőbíró ugyanis lőállásba szólította a nyolcas döntő résztvevőit, melynek végén éppen ők ketten maradtak versenyben az aranyéremért. Dénes már 15–11-re is vezetett, azaz egyetlen pont hiányzott neki a győzelemhez, ám Toma sorozatban háromszor jobbat lőtt, mint riválisa, így nagy izgalmak után megnyerte válogatóversenyt.

„Magamat is megleptem ezzel az arannyal, többen is esélyesebbek voltak nálam, de talán én voltam a legnyugodtabb– mondta mosolyogva Toma Dorina, aki a színvonalas döntőt követően hitetlenkedve fogadta a versenytársak gratulációit.– Várható volt, hogy szoros lesz, de azt nem gondoltam, hogy az utolsó lövésen múlik az aranyérem sorsa. A jövőre nézve nagy lökést adhat, hogy ilyen erős mezőnyben sikerült nyernem, annak pedig különösen örültem, hogy a végén vastapssal biztatott minket a közönség. Az első két válogatón gyengébben lőttem, így nem hinném, hogy benne leszek a világbajnokságra utazó keretben, de a jövő tavaszi Eb-re szeretnék a lehető legjobb formába kerülni.”

A 10 méteres válogatók után a 25 méteres országos bajnokság is elkezdődött a Fehér úton, rögtön egy olimpiai számmal, a gyorstüzelő pisztolyosok versenyével. Napra pontosan hetven évvel azután, hogy a szám legeredményesebb magyar sportlövője, Takács Károly olimpiai bajnok lett Helsinkiben, a róla elnevezett lőtéren a zámolyiak rutinos kiválósága, Pálinkás Lajos bizonyult a legjobbnak.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, NEMZETI LŐTÉR
Férfiak. 25 méter. Gyorstüzelő pisztoly. Országos bajnok: Pálinkás Lajos (ZLK) 21 pont (az alapversenyben: 556 kör),2. Takács (EPLE) 18 (530), 3. Nagy M. (BHSE) 10 (544)
VILÁGBAJNOKI VÁLOGATÓVERSENY, NEMZETI LŐTÉR
Nők. 10 méter. Légpuska. 1. Toma Dorina (UTE) 259.5 kör (aranymérkőzés: 17–15),2. Dénes (UTE) 259.3, 3. Mészáros (MATE-GEAC) 25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik