Sakk: Rapport visszalépett a norvégiai szupertornától

R. P.R. P.
2022.05.26. 16:40
null
Rapport Richárd nem indul Stavangerben (Fotó: Grand Chess Tour)
Nem ül asztalhoz Rapport Richárd a stavangeri sakkszupertornán, visszalépett – jelentették be a szervezők csütörtökön. A norvégiai verseny helyett a világranglistán ötödik magyar nagymester a pihenést választotta, és készül a világbajnokjelöltek versenyére.

 

A stavangeri szupertorna május 31-én kezdődik, és a világbajnokjelöltek versenye előtt csupán egy héttel ér véget. Rapport ennek ellenére indult volna a norvégiai viadalon, ahol többek között a világbajnok Magnus Carlsennel vagy az indiai Viswanathan Ananddal is játszott volna. Végül nem egészen egy héttel az első forduló előtt Rapport fáradtság miatt visszalépett. A szervezők egy hazai sakkozót, Aryan Tarit hívták meg nagymesterünk pótlására.

Az amúgy is sűrű versenynaptárral tervező Rapport legutóbbi két versenye nem alakult a legjobban. A bukaresti szupertornán a tíz résztvevő között csak a kilencedik lett, és 12 Élő-pontot veszített. A varsói rapid és villámtornán az előbbi műfajban a második lett, de villámban nagyon visszaesett, így összesítésben a hatodik helyen végzett.

Tehát Rapport legközelebb a világbajnokjelöltek versenyén játszik, ez június 17-én kezdődik Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik