Légfegyveres Eb: Major Veronika elődöntős

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 16:22
null
Major Veronika elődöntős (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Major Veronika a harmadik helyen zárta az alapversenyt, így bejutott a legjobb nyolc közé a női pisztolyosok egyéni számában pénteken a Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon – írja az MTI.


A keszthelyiek olimpikonja a viadal eredményközlő honlapja szerint nagyszerűen kezdte a 60 lövéses alapversenyt és végig az élmezőnyben volt. Végül 577 körrel fejezte be a viadal első szakaszát, ezzel biztosan jutott az elődöntőbe.

A szám másik magyarja, Sike Renáta 569 kört ért el, ezzel a 19. eredménnyel zárt az 57 tagú mezőnyben. A harmadik induló Csonka Zsófia lett volna, de a pécsiek Eb-győztese vakbélgyulladás gyanúja miatt nem tudott elutazni Norvégiába.

A legjobb nyolc női pisztolyos a folytatásban két négyes csoportban küzd meg az első két-két helyért, majd az állva maradt négy lövő az érmekért csap össze egymással.

Korábban a női puskások között Dénes Eszter a 11., Mészáros Eszter a 19., Toma Dorina pedig a 32. eredményt produkálta. Dénes egyetlen hellyel csúszott le az elődöntőről, ahogy a férfiaknál a kilencedik helyen záró Péni István is. Vas Péter a 30. lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik