Darts: 16 éves tehetség nyerte a felnőtt férfiak versenyét a Budapest Openen

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.14. 07:51
Vasárnap a Budapest Masters versennyel zárult a WDF Budapest Open, a szombati Classic tornához hasonlóan ismét kiváló eredményeket szállítottak a magyar dartsosok, akik a bronz minősítésű ranglistaversennyel értékes pontokat szerezhettek a World Darts Federation jövő évi világbajnokságán való részvételhez.

A női dartsozók a legjobb négyben vasárnap lényegében lemásolták a szombati verseny eredményét a WDF Budapest Openen a Honvéd Vívócsarnokában. Ihász Veronika ismét a cseh Jitka Cisarovával mérkőzött az elődöntőben, és bár a győzelem ezúttal sem jött össze, azért az összképen sikerült javítani, hiszen ezúttal nem 5–1-re, hanem csak 5–3-ra kapott ki. Csombok Krisztina ellenfele az előző naphoz hasonlóan a svéd Anna Forsmark volt, és a külföldi játékos jutott tovább, tehát a két magyar lány megint bronzéremmel lett gazdagabb.

„Számomra ez egy felejthetetlen hétvége, hiszen most szerepeltem a legjobban, amióta versenyzek. Most először végeztem dobogón, ráadásul mindkét nap. Rettentően örülök ennek a két harmadik helynek, nagyon sok munka van a jó eredmény mögött. Sokat jelentett az, hogy a klubtársaim, a barátaim szombaton és vasárnap is itt szurkoltak nekem, nyugodtan mondhatom, hogy ők is hozzátettek a sikeremhez. Most kell egy-két nap pihenés, de nincs sok idő megállni, jövő hétvégén már a feröeri WDF-versenyre fogunk készülni. Először indulok a skandináv eseményen, izgatottan várom” – mondta a Smile Darts Club 28 éves dartsozója, Csombok Krisztina második, vasárnapi bronzérme után.

A férfiaknál is újfent ezüstnek és aranynak örülhet a magyar dartsos közösség, ám a döntő végeredménye abszolút meglepetésnek számít: miután a 16 éves Borbély Andrást legyőzte Papp Rajmund az ifik között a fináléban, így ezüstérmes lett, a felnőtt döntőben is megmérette magát, és megverte a 31 éves, jóval rutinosabb Végső Jánost, aki több PDC European Tour-versenyen is szerepelt már az elmúlt években.

„Nagyon megterhelő volt ez a két nap fizikailag és mentálisan is. Főleg ma, hiszen egymást követték a versenyeim, mivel a juniorok és a felnőttek között is sikerült a döntőig jutnom. Tudtam, hogy az elvesztett ifi döntőn túl kell lépnem, mert következik még egy fontos mérkőzés. Úgy érzem, ez sikerült. Nagyon élveztem a felnőtt finálét, izgalmas volt végig az összecsapás. Jövő héten a válogatottal Bécsbe utazunk a WDF Youth Challengerre, amely háromnapos nemzetközi verseny lesz, utána meglátjuk, milyen eseményeken állok tábla elé a szezonban” – nyilatkozta a fiatal tehetség a versenynap végén.

Itthon tartottak a férfiak egy bronzérmet is: Borbély Kádár Lászlót búcsúztatta az elődöntőben, aki így harmadik helyen zárt, akárcsak az első kiemelt John Scott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik