Csupasport: tizenhat hónap trekkingezés Kambodzsában és Nepálban

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 19:44
Molnár Lívia Sziem Reapban élt, idén januárban pedig az Everest-régióban a Nangkar Csang és a Csukhung Ri tetejére is feljutott.

A napokban ért haza Nepálból Molnár Lívia trekkingező, aki két nap eltéréssel, január 29-én megmászta a Nangkar Csang 5083 méter magas csúcsát, majd január 31-én az 5546 méteres Csukhung Rit is. Nem is olyan régen, 2021 végén Horváth Zoltán hobbitrekkingező is az Everest-régióban járt, s e két csúcsra szintén feljutott, de a gyulai hölgy idén az első, aki ötezer méter feletti hegyen járt.

„Pedig nem is e két hegy szerepelt a céljaim között, hanem Jiritől indulva az Everest-alaptábor, de annak közelében meggondoltam magam – kezdte Molnár Lívia, aki eddigi trekkingezései során már 5644 méter magasra jutott, amikor 2019 februárjában a Kala Pattar csúcsán állt. – Nem bántam meg, de a Csukhung Ri útvonala a csúcs felé közeledve nem biztonságos, ezért a helyi vendégházból megkértem a tulajdonost, hogy jöjjön velem.”

Mint mondta, a téli trekkingeket kedveli inkább az érintetlen hó, és a kevesebb turista miatt, s szinte bizonyos, hogy novemberben vagy decemberben visszatér Nepálba. Hazatéréséig egyébként is csaknem tizenhat hónapot volt Ázsiában, mivel 2020 októberétől 2021 decemberéig Kambodzsában élt, s onnan utazott Nepálba, az Everest-régióba.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik