Darts: három hónappal későbbre halasztották a WDF-vb-t

Vágólapra másolva!
2021.12.15. 17:43
null
Ihász vb-debütálása három hónappal csúszik (Fotó: facebook.com/Magyar Darts Szövetség)
Amint arról beszámoltunk, elkészült a WDF (World Darts Federation) az eredeti tervek szerint január 1-9. között sorra kerülő világbajnokságának sorsolása, amelyen Ihász Veronika személyében a női mezőnyben először magyar versenyző is indul. A dartsnews.com szakportál beszámolója szerint azonban a koronavírus Nagy-Britanniában új erőre kapó omikron-variánsa miatt csak 2022. április 2-10. között rendezik majd meg a tornát.

A legendás Lakeside-világbajnokságot a British Darts Organization megszűnése után (a tavalyi vb elmaradt) először rendezi meg a World Darts Federation január elején. A nőknél először indulhat magyar versenyző.

Ihász Veronika az első fordulóban az amerikai Paula Murphyvel játszik, a mérkőzés győztese a sorozathoz a második körben csatlakozó, ötödik kiemelt angol Beau Greaves ellenfele lesz. A mindössze 17 éves Greaves a 2020-as BDO-vb-n elődöntős volt.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ezt a döntést kellett hoznunk, főleg, mert rendkívül izgatottak voltunk, hogy darts végre visszatér a Lakeside-ra. Ugyanakkor, meg kell értenie mindenkinek, hogy a jelenlegi helyzetben a játékosaink és a szurkolók egészségének megőrzése a legfontosabb szempont. Rendkívül nehézkessé vált az utazás, ami a tengerentúlról és a kontinensről érkező játékosaink számára hátrányos részvételi feltételeket teremtene. Mi viszont azt szeretnénk, hogy egy igazán globális bajnokságot tudjunk rendezni, úgyhogy reméljük, az áprilisi időponttal már minden játékosunk álmait életben tudjuk majd tartani” – fogalmazott indoklásában a WDF főtitkára, Nick Rolls.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik