Darts: Kovács az elődöntőig jutott, cseh győztes a budapesti vb-selejtezőn

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 17:58
null
Kovács Patrik az elődöntőig jutott (Fotó: Facebook/Magyar Dartsszövetség)
Roman Benecky nyerte meg a PDC 2022-es dartsvilágbajnokságának kelet-európai selejtezőjét Budapesten, így a cseh játékos vehet részt a decemberben kezdődő vb-n Londonban. A legjobb magyar Kovács Patrik volt, aki az elődöntőig jutott, éppen Benecky győzte le óriási csatában, döntő legben. Az ifjúsági világbajnokság kelet-európai selejtezőjét is itt rendezték meg, ezt Katona Bence nyerte meg éppen Benecky ellen.

 

A felnőttek között a legjobb nyolc közé három magyar, Székely Pál, Kovács Patrik és Szabados Attila jutott, de a legjobb négy közé csak Kovács került.

Bár az elődöntőben Kovács remek teljesítményt nyújtott – tíznyilas leget és egy 167-es kiszállót is dobott, sőt meccsnyilas is volt – cseh riválisa egy árnyalatnyival jobban bírta a mindent eldöntő leget, így 6–5-tel bejutott a döntőbe. Ott a torna egyik esélyese, a honfitárs Karel Sedlácek várt rá, de Benecky meglepően simán, 6–2-re nyert, és megváltotta jegyét a december 15-én kezdődő PDC-világbajnokságra a londoni Alexandra Palace-ba.

A nap nem múlt el magyar siker nélkül: az ifjúsági világbajnokság kelet-európai selejtezőjét Katona Bence nyerte meg az ezen a versenyen is induló, így egy nap alatt két döntőt is játszó Roman Benecky ellen, így részt vehet a november 28-i világbajnokságon Mineheadben. Az ottani győztes szintén jogot szerez a részvételre a PDC vb-jén a felnőttek között.

DARTS, PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ, BUDAPEST
KELET-EURÓPAI RÉGIÓ
Negyeddöntő

Karel Sedlácek (cseh)–Székely Pál 6–4
Krzysztof Kciuk (lengyel)–Szabados Attia 6–1
Roman Benecky (cseh)–Mario Cegir (horvát) 6–5
Kovács Patrik–Alexander Masek (cseh) 6–2
Elődöntő
Sedlácek–Kciuk 6–5
Benecky–Kovács 6–5
Döntő
Benecky–Sedlácek 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik