Szabadidősport: az anyaországiakat is várják a csíkszeredai futófesztiválra

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 16:22
null
Más településekről és az anyaországból is Csíkszeredára csábítanák az embereket(Képünk illusztráció, Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Szeptember közepén nagyszabású futófesztivált rendeznek Csíkszeredában, ahová az anyaországi magyarokat is várják a szervezők.

 

A korábbi évekhez képest fesztiválosabb hangulatú futóeseményt rendeznek szeptember 17-én és 18-án Csíkszeredában, ahol a jelentkezők több különböző versenyen indulhatnak. A péntek esti terepfutást követően szombat reggel maratoni és félmaratoni távon mérhetik össze tudásukat az érdeklődők egyéniben és váltóban, délután pedig a családokat várják egy két és fél kilométeres futásra a város szívében.

A fővédnökök és szervezők között olyan egykori kiváló sportolók kaptak helyet, mint Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpározó, Szabó Gabriella olimpiai bajnok atléta vagy Miklós Edit világkupa-dobogós alpesi síző – utóbbi elmondta, nemcsak a helyi lakosokat szeretnék mozgásba hozni, hanem más településekről és az anyaországból is Csíkszeredába csábítanák a futás szerelmeseit.

Az útvonalakat úgy alakították ki, hogy az indulók a környék nevezetességeit és látványosságait is megcsodálhassák futás közben, vagyis a sportot összekötik a kultúrával. A nevezéseket augusztus 31-ig várják, az esemény részleteiről a runningfestival.ro weboldalon találhatók információk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik