Jótékonyság: számtalan sportoló nyújtott segítséget a tanévkezdéshez

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 16:10
null
Az vasárnapi gálameccs résztvevői
Tavaly karácsonyi lapszámunkban már bemutattuk az Adni Jó Kupa szervezőit, akik az elmúlt években hol hátrányos helyzetű, vagy beteg gyermekeken, máskor pedig állatokon, menhelyeken segítettek a sport és sportolók segítségével. Az elmúlt hét végén immár tizedszer álltak sokan a jó ügy mögé.

Vasárnap immár tizedszer került megrendezésre az Adni Jó kispályás labdarúgó-torna, amely immár lényegében csak egy betétprogramja, vagy éppen méltó záró fejezete az aktuális jótékonysági akciónak. A két székesfehérvári főszervező, Horváth Péter és Belegrai Tibor ezúttal azért kezdett munkába, hogy a Söréden táborozó fogyatékkal élő fiatalok életét, illetve az Arany János Iskola rászoruló gyerekeinek beiskolázását segítsék.

Immár megszokott, hogy az Adni Jó Kupák előtt megmozdul a város, és rengetegen segítenek direkt adományokkal. A sorozat azonban kilépett Székesfehérvár határain, országszerte ismert lett a jótékonysági kezdeményezés. A szervezők a közvetlen segítség mellett úgy is gyűjtenek, hogy neves sportolók relikviáit árverezik el, elsősorban a futball- és a jégkorong világából érkeznek gyakran felajánlások, de a sor már bővült egyéb sportágakkal, mint például a kézilabda, kosárlabda, öttusa, vagy éppen ökölvívás.

A tizedik kupa előtt az aukcióhoz olyan neves sportolók járultak hozzá, mint Nagy Gergő, Szirányi Bence, Palkovics Krisztián, Vincze Péter, Madácsi Benedek, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Kóger Dániel, Frank Banham, Pozsgai Tamás, Szabó Krisztián, Varga Arnold (mind jégkorongozó), a futballisták közül Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Fiola Attila, Bolla Bendegúz, Kovácsik Ádám, Kovács Dániel, Nikolics Nemanja, Nego Loic, Hangya Szilveszter, Marco Caneira, Tamás Márk, Zsótér Donát, vagy éppen Németh Krisztián. A klubok részéről beszállt a Budapest Honvéd FC, a Ferencváros, a Mol Fehérvár FC és a Debreceni VSC is, de gazdára talált egy Valentino Rossi és Tóth Imre által dedikált belépőjegy, valamint Hector Hernandez bokszkesztyűje is.

A vasárnapi futballkupán 15 csapat küzdött, a végeredmény másodlagos volt. A Videoton öregfiúk és a Magyar Újságíró Válogatott gálamérkőzése is döntetlenre végződött, a meghívott gyerekek pedig a népszerű Keresztanyu televíziós sorozat sztárjaival focizhattak és fotózkodhattak.

Végül több mint két millió forint adomány ment jó helyre, amely a gyerekek számára óriási segítség, és a résztvevők, a segítő szándékú támogatók lelkének is jót tesz, mert továbbra is érdemes szívből, szeretetből adni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik