Testnevelési Egyetem: lemond rektori tisztségéről Mocsai Lajos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 13:44
null
Mocsai Lajos lemond a rektori tisztségéről (Fotó: Tumbász Hédi)
Elfogadta a Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-jétől fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöki felkérését Mocsai Lajos. Ehhez a TE-n 43 éve oktató szakembernek le kell mondania rektori tisztségéről – derült ki a Testnevelési Egyetem oldaláról. 

 

Mocsai Lajos köszöntő beszédében jelentette be, hogy elvállalta a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét, amely nem összeegyeztethető a rektori munkával.

Először is fontos leszögezni, hogy az alapítvány és a kuratórium bejegyzése még nem történt meg, folyamatban van – kezdte Mocsai Lajos, aki a döntés nehézségéről is beszél – A döntést a felkérés után, ha nem is hosszan, de mérlegeltem. Nekem fontos volt, hogy a Testnevelési Egyetemen az alapítvány kuratóriumi elnökeként ugyanúgy részt vegyek az oktatói munkában. Nem leszek rektor, de úgy gondolom, hogy az elnöki munka alapvetően más tevékenységet kíván, mint a rektor napi tevékenysége.”

Mocsai hangsúlyozta, a stratégiai terület mindig fontos volt neki, akár a múltban edzőként, akár most elnökként.

„A stratégiai terület számomra mindig fontos volt, edzőként, menedzserként, tudományos emberként egyaránt, ezért úgy gondolom, jelen pillanatban így tudok a Testnevelési Egyetemen a legtöbbet segíteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik