Asztalitenisz: 99%-os a Szudi, Pergel páros kvótája

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 16:31
null
Pergel Szandra és Szudi Ádám (Fotó: Tumbász Hédi, 2020)
Annak ellenére, hogy a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes párosnak nem úgy sikerült a WTT-sorozat két dohai versenye, ahogyan szerette volna, már csak karnyújtásnyira van a tokiói kvóta.

 

Egy éve, a sportág pandémia miatti leállásának pillanatában nagyon jó helyen állt az olimpiai rangsorban a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős, s mivel az elmúlt tizenkét hónapban semmi sem változott, ezért úgy vágott bele a WTT-sorozat dohai versenyeibe, hogy a végére talán kijelenthető lesz, hogy megvan a kvóta.

Nos, a két nyolcaddöntős vereség ugyan nem segítette az ügyet, de szerencsére nem történt tragédia: a korábbi remek eredményeknek köszönhetően, még ha nem is jelenthetjük ki hivatalosan, de nehéz elképzelni, hogy a magyar páros nélkül kezdődjön meg a tokiói olimpia.

„Való igaz, közel vagyunk a célhoz, de még nem szeretnénk semmit sem elkiabálni – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – A jövő heti ázsiai olimpiai selejtező után talán már okosabbak leszünk, hiszen ha ott a papírformának megfelelően a dél-koreai duó szerez kvótát, akkor velük együtt mi is ünnepelhetünk.”

Tegyük gyorsan hozzá, nem ez az egyetlen esély. Az eredeti kvalifikációs kiírásban az is szerepelt, hogy a japán WTT-verseny győztese is ötkarikás résztvevő lesz, ugyanis tavaly ez az esemény még szerepelt a naptárban. Azóta viszont a pandémia sok mindent, így többek között ezt is felülírta, a jelenleg érvényes versenynaptárban már nincs benne a verseny, s bár a nemzetközi szövetség hivatalosan még nem jelentette be, de jó eséllyel az így megüresedő tokiói helyet is a ranglistáról töltik fel.

Ha így lesz, akkor már annak sincs jelentősége, hogy a dél-koreaiak megnyerik-e az ázsiai selejtezőt, a rangsorban most hatodik helyen álló Szudiék anélkül is utazhatnának Tokióba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik