Csupasport: „A maratoni olyan, mint egy hosszú utazás”

Vágólapra másolva!
2021.02.14. 19:04
Karácsony előtt lett édesapa az olimpikon maratoni futó Csere Gáspár, aki mesélt nekünk a szüleiről, a családjáról, a hosszútávfutásról, a vele járó küzdelemről, mély vallásosságáról és arról, hogy lehetett volna profi jazzdobos is.

Olimpikon maratoni futónk, Csere Gáspár életében már a gyermekkorában eldőlt , hogy a hosszútávfutást választja, a családjában volt előtte egy példa: édesapja amatőr hosszútávfutó volt. A nyolcvanas években a teljesítménytúrákhoz és a hegymászáshoz szüksége volt futásra is, és később, a kilencvenes években utcai versenyeken is indult, a budapesti maratoni, félmaratoni viadalokon és a Vivicittán.

„Ilyenkor én is mentem neki szurkolni, ami nagy hatással volt rám – apu szerettette meg velem, és eleinte motivációt jelentett, hogy utolérjem őt” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a BEAC 29 éves sportolója, aki tavaly karácsony előtt néhány nappal lett édesapa.

A Csere Gáspárral készült interjút elolvashatják a Csupasporton, amelyben a futó mesél gyermekkoráról, a családjáról, hitéről, arról, hogy kis híján profi dobos lett, és persze arról, hogy miért olyan különleges számára a maratoni táv.

Oldalunkon ezen kívül igyekeztünk egy helyen összefoglalni mindazokat a tanácsokat, amelyek segítenek eligazodni abban, hogy a túrázónak milyen felszerelésre lehet szüksége akkor, ha szabad ég alatt szeretne tölteni egy vagy több éjszakát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik