Ajánló: a legszebb szlovén bringatúra-útvonalak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 19:12
Délnyugati szomszédunk bővelkedik kerékpárostúra-útvonalakban, amelyek közül bemutatunk ötöt, mert különböző adottságaik miatt kedveltek. Bármelyiket is választjuk, egyikben sem csalódunk.

Bringázás a Dráva mentén Bringázás a Dráva mentén

Már csak azért is, mert a fővárosból háromórányi autózás után máris tesztelhetjük a Dráva folyó mentén húzódó 145 kilométer hosszút, amely a nemzetközi, a folyót követő útvonalhálózat része. Koroskából indul, és Mariboron, valamint a legrégebbi szlovén városon, Ptujon keresztül egészen Ormozig vezet. Tekerés közben megcsodálhatjuk a Dráva folyó menti várakat, továbbá a jó állapotban fennmaradt római kori emlékeket. Mariborban mindenképpen álljunk meg, és nézzük meg a világ legöregebb szőlőtőkéjét, amelyen mindmáig terem szőlő!

Parenzana

A Parenzana-útvonal 115 kilométer hosszú, a szlovén tengerpart mentén húzódik, és a korábbi Trieszt–Porec vasútvonalat követi. Attól függően, hogy mennyi időnk van, és hogy éppen milyen formában vagyunk, kettő, de akár öt nap alatt is letekerhetjük a távot. Ha tehetjük, útközben álljunk meg Koperben, a halászatáról híres Izolában vagy a szűk, romantikus utcáiról híres Piranban egy csobbanásra és a szlovénok hagyományos sörére, egy korsó Laskóra vagy Unionra. Ha ezt az útvonalat választjuk, ne hagyjuk ki a Skocjan Inlet in Secovlje Saltworks tájvédelmi körzetet sem!

További három bringatúra-útvonallal megismerkedhet a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik