NS Hosszabbítás: válságtól a négy aranyig, nagyító alatt a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 21:30
Hogyan jutott el a Ferencváros nyolc év alatt a fenyegető végelszámolástól a csapatsportágakban szerzett négy bajnoki címig? Hogyan látja a klub vezetősége a fejlődést, és hogyan látják az aranyérmes szakosztályok sikerkovácsai?

Történelmi sikersorozattal ünnepelte 120. születésnapját a Ferencvárosi Torna Club: először az egyesület történetében egyazon idényben négy labdajáték-szakosztály szerzett magyar bajnoki címet.

A Nemzeti Sport szombati Hosszabbítás-mellékletében felidézi a sikerhez vezető viszontagságos út eseményeit Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető elnökhelyettese.

Felidézzük, hogyan jutott el a 30. bajnoki címéig az állandó eredménykényszerben élő férfi labdarúgó-szakosztály, miként ért három év után újra a csúcsra a diplomás bajnokokat felsorakoztató női labdarúgó-szakosztály.

Elolvashatják, hogyan vált Európa legjobb csapatává a nulláról induló férfi vízilabda-szakosztály, és miként nyíltak távlatok a 22 év után bajnoki címet nyerő férfi jégkorongszakosztály előtt.

A Ferencváros „történelmi idényét” megéneklő háromoldalas összeállításunkat S. Tóth János, Lakner Gábor, Babják Bence és Szűcs András készítette.

És a Hosszabbításban olvashatnak még arról is, hogy…

…a 19 évesen a világ legjobb klubjához érkező Nagy László miként találta fel magát Barcelonában. Simon József sorozatának második része;

…hogyan él még ma is a futballforradalmár Viktor Maszlov és a zseniális taktikus Valerij Lobanovszkij hagyatékából az ukrán labdarúgás, amelynek U20-as válogatottja világbajnok lett. Bodnár Zalán elemzése;

…mit kell tudni a második Európai Játékokról. A minszki multisportesemény helyszínei, versenyprogramja, magyar indulói, éremesélyesei Szűcs Miklós, Pircs Anikó és Deák Zsigmond összeállításában;

…hogyan jutott el a műugrástól a lovaspólóig az Oltári csajok és a Drága örökösök című sorozat egyik főszereplője, a gyönyörű színésznő, Horváth Sisa Anna. S. Tóth János interjúja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik