Vívó-vb: bronzérmes lett a férfi kardcsapat

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 12:28
null
Gémesi Csanád (balra) a bronzcsatában (Fotó: MTI)
Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat szerdán a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

A mieink kedden a 16 között 45:34-re megverték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45:43-ra legyőzték a németeket. Az elődöntőben 45:42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónappal ezelőtt legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45:36-ra bizonyult jobbnak Grúzia válogatottjánál.

Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30:16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40:27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8:2-re is vezetett. Végül Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte a múlt csütörtökön kezdődött és péntekig tartó világbajnokságon.

Az aranyérmet – címüket megvédve – a dél-koreaiak nyerték.

A női párbajtőrözők csapatversenyét az amerikaiak nyerték meg, miután a döntőben több találatnyi hátrányt ledolgozva, ráadásban elért tussal harcolták ki az aranyérmet Dél-Korea ellen. A magyarok nem jutottak a negyeddöntőbe, így már kedden befejezték a szereplésüket: a 13. helyen zártak.

Szerdán a női tőrözők is elkezdték és sajnos be is fejezték a versenyüket. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatta szereplését. Ott előbb legyőzte a spanyolokat, majd vereséget szenvedett a lengyelektől, végül simán verte a hongkongiakat, így 11. lett.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, VUHSZI (KÍNA)
FÉRFI KARD CSAPATVERSENY

Negyeddöntő
Magyarország–Németország 45:43
Olaszország–Oroszország 45:31
Dél-Korea–Franciaország 45:38
Grúzia–Irán 45:37
Elődöntő

Olaszország–Magyarország 45:42
Dél-Korea–Grúzia 45:34
A 3. helyért
Magyarország–Grúzia 45:36
Döntő
Dél-Korea–Olaszország 45:39
KEDDI EREDMÉNY
Nyolcaddöntő
Magyarország–Japán 45:34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik