Asztalitenisz ol. sel.: Póta szombaton elődöntőt játszhat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 20:11
Póta Georgina rendkívül magabiztos győzelem után készülhet a Vörös csoport szombati elődöntőjére az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban. Pattantyús Ádám kiesett.

A Berlinben légióskodó 31 éves magyar játékos – a torna tizedik kiemeltje, a világranglista 39. helyezettje – pénteki második mérkőzésén a fehérorosz Alekszandra Privalovával (113.) játszott, aki kevés ellenállást tanúsított. Bár Póta többször is azt mondta, nem szereti azt a típusú labdát, amellyel ezen a viadalon játszanak, ez a mostani meccsen nem látszott, mert kis túlzással akkor ért el pontot, amikor csak akart. A mindössze 25 perces találkozó egyoldalúságát jól jellemzi, hogy az utolsó szettben Privalova mindössze két pontot tudott szerezni.

Póta Georgina – az utolsó, még versenyben lévő magyar – szombat délelőtt 10 órakor lép asztalhoz a második számú svéd játékos, Matilda Ekholm ellen. A riói kvótához még kétszer kell győznie.

A férfiaknál legtovább jutó magyar, Pattantyús Ádám a Kék csoport nyolcaddöntőjében öt szettben kikapott a horvát Andrej Gacinától.

ASZTALITENISZ, OLIMPIAI SELEJTEZŐ, HALMSTAD
NŐK
VÖRÖS CSOPORT
NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina
–Aljakszandra Privalova (fehérorosz) 4:0 (7, 10, 5, 2)

FÉRFIAK
KÉK CSOPORT
NYOLCADDÖNTŐ

Andrej Gacina (horvát)–Pattantyús Ádám 4:1 (6, 10, –9, 6, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik