Birkózás: magyar vereséggel indult az Eb második napja

Vágólapra másolva!
2014.04.02. 09:52
A nap egyetlen szabadfogású magyar indulója, Molnár József négy perc után technikai tussal kapott ki a tavalyi Eb-n ezüstérmes fehérorosz Vlagyiszlav Andrejevtől a vantaai birkózó Európa-bajnokság 57 kilogrammos súlycsoportjának 1. fordulójában.

Kérdéses volt a verseny előtt, hogy Molnár József 57 vagy 61 kilóban indul harmadik felnőtt kontinensviadalán. Végül le tudott fogyni a kisebb súlycsoportba, de a sorsolás kibabrált vele. Mindjárt az első fordulóban a fehérorosz Eb-ezüstérmessel kellett birkóznia. Molnár József 57 vagy 61 kilóban indul harmadik felnőtt kontinensviadalán. Végül le tudott fogyni a kisebb súlycsoportba, de a sorsolás kibabrált vele. Mindjárt az első fordulóban a fehérorosz Eb-ezüstérmessel kellett birkóznia.

Gulyás István szakágvezető abban reménykedett, hogyha a 21 éves versenyző kivédekezi az első három percet, a folytatásban érvényesülhet a testi ereje, azonban ellenfele már az első menetben 5:0-s előnybe került, a másodikban pedig megkontrázta Molnár egyik támadását, többször megpörgette, így a szabályok értelmében, a negyedik perc végére kialakult 11:0-s előny miatt beszüntették a meccset.

A nap másik magyarja, a 60 kilogrammos hölgyek között induló Galambos Ramóna a londoni olimpián 55 kilogrammban bronzérmes Yulia Ratkevich ellen kezd.

BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VANTAA
Szabadfogás. 57 kilogramm. 1. forduló:
Molnár József–Andrejev (fehérorosz) 0:11-nél technikai tus

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik