NS: Görbiczék Bukarestben, jön a Haladás-Fradi! – szombat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 00:01
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
• Két gyors győri góllal meglehetősen hamar eldőlt a pécsi csata, amelyet leginkább a roppant mély, sáros, pocsolyás pályával vívtak a csapatok. Az ETO-t azonban a talaj sem tudta megállítani. Valaki meg tudja? És közben mi történt Újpesten? Gólok, pontok, osztályzatok!


• Zöld-fehér presztízscsatát vívnak Szombathelyen, a Haladás a Ferencvárost fogadja. Felvezetés gyanánt ezúttal két tehetséget szólaltattunk meg, már csak azért is, mert míg szombaton délután ellenfelek lesznek, korábban már futballoztak egy csapatban. És mintha összebeszéltek volna, Radó András és Sváb Dániel is győzelmet vár – saját együttesétől.

• Az Odense pocsékul kezdte a tavaszi idényt, ám kezd magára találni, vasárnap az első helyezett Köbenhavn ellen idegenben javíthat Vadócz Krisztián csapata. A huszonhét éves középpályás győzelemre készül, mert a céljait el akarja érni, még ha időközben meg is változtak.

• A Mol Liga legjobbja, Galanisz Nikandrosz hazaküldése a világbajnokságra készülő válogatottból kiverte a biztosítékot. A Dab.Docler ügyvezetője, idősebb Azari Zsolt morcos, a tiszteletbeli elnök Szélig Árpád pedig lemondott elnökségi tagságáról a szövetségben. Háborús övezet!

• Szombaton magyar idő szerint 17 órától Bukarestben játssza a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzését a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Az ellenfél régi ismerős, a román Oltchim Valcea. Helyszíni jelentés Bukarestből!

• Zágrábba érkezett és pénteken már ott edzett a sérült Nagy Lászlót nélkülöző magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a csütörtöki veszprémi Eb-selejtező csoportmérkőzésén 20–18-ra legyőzte Horvátországot. A visszavágón újra főszereplő lehet Nagy Kornél, aki Veszprémben az utolsó, mindent eldöntő gólt szerezte. Jöhet az ismétlés?

• A magyar sportélet és a nemzetközi bokszélet megkerülhetetlen alakja Csötönyi Sándor, aki magát a legnagyobb sportszolgaként jellemzi, és tettekkel is bizonyít. Évekig hiába várt az igazságos pénzosztásra a magyar sportban, az erre az esztendőre tervezett állami injekciónak pedig már látja a helyét. Hol?

• Nincs kizárva, hogy a Pirelli a rá nehezedő óriási nyomás miatt felülvizsgálja az F1-es abroncsok szerkezetét, vagyis a gyorsan kopó, egyelőre kiszámíthatatlan gumik helyett még az idén visszatérhetnek a keményebb keverékek. Ez persze megint csak a legjobbaknak kedvezne. Kinek is?

• Profi pályafutásának huszadik idényét futja, eddigi sikereinek felsorolásához terjedelmi okok miatt nem fogunk hozzá. Maradjunk csak a legutóbbi három elismerésnél: 2012-ben a Vas Megyei Prima Díjra találták méltónak, átvehette a Grosics Gyula-díjat is, miközben beválasztották a Vasi Halhatatlanok Klubjába. Igaz, ő az, aki nem csak kap, hanem ad is: a 37. életévét hétfőn betöltő Király Gábor tíz éve támogatja a magyar labdarúgást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik