Öttusa: új néven szerepel ezentúl a fehérvári szakosztály

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 14:26
Sajtótájékoztatón jelentette be Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, hogy február elsejétől az Alba Volán SC öttusaszakosztálya Volán Fehérvár néven működik tovább.

A polgármester egyúttal bejelentette, hogy 2013-ban 18.5 millió forinttal támogatja a város a szakosztályt.

A magyar sikerekkel zárult hétvégi fedett pályás idénynyitó után bő két héttel már el is kezdődik az öttusázók idei világkupa-sorozata, amelyre a magyar válogatott a hazai alapozás után az Egyesült Államokban, a coloradói olimpiai központban készül.

A tengerentúli edzőtáborozásra nyolc versenyző – Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Demeter Bence és Demeter Gergely, valamint Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Földházi Zsófia – utazik el, és Demeter Gergely kivételével mindannyian rajthoz állnak a 20-án kezdődő első vk-fordulón a kaliforniai Palm Springsben.

A csapat kedden kel útra, majd Demeter Gergely az edzőtábori tréningek zárultával, a többi versenyző pedig a vk-nyitány után jön haza.

A vk-sorozatban további négy versenyre kerül majd sor, márciusban Rio de Janeiróban, áprilisban Csengtuban, május elején Magyarországon találkoznak a sportág képviselői, majd május-június fordulóján Nyizsnij Novgorodban bonyolítják le a döntőt a legjobbak részvételével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik