Kadét vívó Eb: Bányai és Schmél egyaránt aranyérmes

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 21:22
Bányai Zsombor a férfi párbajtőrözők, Schmél Viktória pedig a női tőrözők között szerzett aranyérmet a kadét korosztályú vívók budapesti Európa-bajnokságának szerdai versenynapján.

A viadal honlapja szerint Bányai rendkívül magabiztos teljesítménnyel egy francia, osztrák, majd két román ellenfél legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben az olasz Enrico Bergaminit is könnyedén, 15-7-re győzte le, majd a fináléban az ukrán Szergej Horeckijt is simán, 15-6-ra intézte el. Bányai mellett Tóth Gergely a 6. helyen végzett, míg Siklósi Gergely és Varga Péter a 32, Buta Levente pedig a 64 között búcsúzott.

Schmél Viktória a csoportküzdelmek után dán, görög, német és belga rivális legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol a lengyel Anna Szymczak felett diadalmaskodott, majd a fináléban a román Maria Boldor ellen nyert. Pásztor Flóra a legjobb 32 között búcsúzott, Balogh Orsolya és Kondricz Kata pedig a legjobb 64-ig jutott.

Az Angyalföldi Sportközpontban zajló kontinensviadalon csütörtökön a női párbajtőrözök és a férfi kardozók egyéni versenyeire kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik