Birkózás: az olimpiai ezüstérmes Fodor nem indul a vb-n

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 17:46
A kötöttfogásúak között a pekingi olimpián nyolcvannégy kilogrammban ezüstérmet szerző Fodor Zoltán nem épült fel combizom-szakadásából, így nem utazhat el szombaton a magyar válogatottal a hétfőn kezdődő moszkvai világbajnokságra. Helyére Dajka Zsolt fog beugrani, így lesz magyar induló a súlycsoportban.

„Iszonyatosan peches vagyok, hiszen egész évben a világbajnokságra készültem, ez az idény csúcseseménye. Edzésen futottunk és az egyik sprint közben elpattant valami a lábamban. Abban a pillanatban nem gondoltam, hogy ekkora a baj, azonban amikor felálltam, hirtelen rosszul lettem és visszaestem. Az első néhány napban még bizakodtam, de mivel sokat nem javult, egy idő után el kellett fogadnom a tényt, hogy nem indulhatok" – nyilatkozta csalódottan Fodor Zoltán a Nemzeti Sportnak.

A pekingi olimpián ezüstérmet szerző magyar birkózó kiesésével éremesélyest veszített a magyar csapat.

A combsérülése mellett gerincsérvvel is bajlódó Fodor helyett az Univer-KTE versenyzője, Dajka Zsolt utazik Moszkvába. Fodor számára öröm lehet az ürömben, hogy a hétfői világbajnokság még nem kvalifikál a londoni olimpiára. Csak a 2011-es világbajnoksággal kezdődnek majd a kvalifikációs versenyek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik