Utánpótlás: az egri polgármester is köszöntötte az ország legjobb sportiskoláját

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 11:56
Alig egy héttel ezelőtt a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ünnepélyes keretek között díjazta a 2009-ben legeredményesebb hazai sportiskolákat. Az egyesületi típusú, 500 fő alatti kategóriában a „Magyarország legjobb sportiskolája" elismerést az Egri Városi Sportiskola (EVSI) érdemelte ki, a díjat akkor Kovács Géza igazgató vette át. Kedden délután jelképesen Eger polgármestere, Habis László is megkapta a díszes serleget Fuhrmann Géza SIOSZ-elnöktől, a városházán tartott ünnepségen.

A hazai sportiskolák közül az egri – a pécsi után – sorrendben másodikként, 1959-ben jött létre. Az EVSI-ben jelenleg 9 sportágban – atlétika, asztalitenisz, birkózás, dzsúdó, ökölvívás, tájékozódási futás, kézilabda, röplabda és kosárlabda – összesen 418 fiatal sportol.

Az eseményen Kovács Géza és Eger városának vezetői méltatták a sportiskolában folyó szakmai munkát, kiemelték a sikereket elért sportolókat és edzőiket; köszönetet mondtak az EVSI támogatóinak, az Önkormányzati Minisztérium és a NUPI, valamint a média munkatársainak.
 
Mint Habis László polgármester köszöntőjében elmondta, a Kultúra Magyar Városa címet nyert település számára a sport, így a városi sportiskola eredményessége és működése a kultúra részeként is kiemelt szerepet kap. A város elöljárója a képviselőtestület támogatásáról biztosította a jelenlévőket.
 
„Nagy megtiszteltetés, egyben felelősség is ez az elismerés. A figyelem középpontjába kerültünk, etalonnak, példaképnek számítunk; ezt a sportolóknak, edzőiknek és a sportvezetőknek is tudomásul kell venniük, folytatnunk kell a megkezdett utat″ – fogalmazott Kovács Géza igazgató. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik