Kajak-kenu: a világkupára hangolnak a plakátok „szuperhősnői” - fotóval

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2010.05.06. 16:04
null
Ismét harcba szállnak a "szállítók"
Címkék
Csütörtök délelőtt Ráckevén az idén először  ültek egy hajóba a tavalyi világbajnok négyes tagjai. A szegedi világkupára készülő Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa és Benedek Dalma felkészülése Csipes Ferenc és Kovács László edzők szerint remekül halad. 
PÉNTEKEN KEZDŐDIK A VICHY VILÁGKUPA
 

Storcz Botond eközben már Vichyben tartózkodott, ahol péntektől vasárnapig kerül sor az idény első világkupaversenyére. A helyszín két okból különleges: egyrészt emberemlékezet óta nem rendeztek itt komolyabb versenyt, másrészt a francia városban kerül sor a jövő évi, már a londoni olimpiára kvalifikáló világbajnokságra.

 

"Kemény versenyre, erős mezőnyre számítok, mert valószínűleg hozzánk hasonlóan mások is eljönnek tesztelni az új helyszínt" – mondta a szövetségi kapitány, akinek csapatában főleg fiatal versenyzők kapnak helyet, a rutinosabbak közül a világbajnok Gyertyános Gergely és a Varga Dávid, Széles Gábor kenupáros indul.

A szegedi világkupára hangoló  Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa és Benedek Dalma alkotta négyes idei első közös edzését Storcz Botond szövetségi kapitány javaslatára tartotta meg Ráckevén Csipes Ferenc és Kovács László. 

"Remekül sikerült a közös gyakorlás, sokkal jobban ment minden, mint vártam" –  mondta Csipes Ferenc, miután kikötöttek a motorcsónakkal. 

"A beállításokon persze még csiszolni kell, de jó kis négyes ez" – tette hozzá Kovács László. 

A versenyzők a több mint másfél órás edzés alatt nagyjából 15 kilométert lapátoltak, a közös tréning végeztével pedig Benedek Dalma rögtön vissza is utazott Szolnokra. 

"Jól mentünk, bár kissé  szeles volt az idő" – mondta Benedek, de nem ő  volt az egyetlen, aki kisebb kirándulást tett meg a négyes kedvéért. A Szegedről érkező Janics Natasa délutánra is a ráckevei edzőtáborban maradt. 

"Legközelebb ti jöttök Szegedre – tréfálkozott társaival a háromszoros olimpiai bajnok, aki szintén pozitívan értékelte a délelőttöt. – Rég eveztem már csapathajóban, eleinte furcsa is volt, de a táv végére megszoktuk. Az edzés második fele kifejezetten jól sikerült." 

"Tetszett, amit tapasztaltam, jól állt alattunk a hajó" – tette hozzá Kovács Katalin is.  

Ami Kozák Danutát illeti, a tavalyi évhez hasonlóan ismét elöl lapátolt, pedig párosban hátul foglal helyet Szabó Gabriella mögött. 

"Tavaly a vébén féltem is az új feladattól, de már belejöttem. Az első csapathajós edzésen szokatlan volt, hogy másokra is figyelni kell evezés közben, az elején kicsit bizonytalanul is mentünk, de aztán átlendültünk a nehézségeken" – mondta az olimpiai ezüstérmes. 

Ismét egy hajóban a világbajnoki címvédő négyes (Fotó: Tumbász Hédi)
Ismét egy hajóban a világbajnoki címvédő négyes (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik