Gerevich-Kovács-Kárpáti kard-vk: bronzérmes a magyar csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.07. 14:45
null
Jól szerepelt a magyar kardcsapat a budapesti vk-n (fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A harmadik helyen végzett vasárnap a magyar kardcsapat a Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi világkupaversenyen.

A budapesti Tornacsarnokban és Nemzeti Sportcsarnokban – a Mol-kupáért – rendezett versenyen 18 ország együttese indult el. A Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Decsi Tamás négyes a hiányos 32-es táblán nem vívott, majd a 16 között öt tussal megverte a lengyeleket, a negyeddöntőben pedig néggyel az amerikaiakat. A fináléba jutásért a világbajnok románokon kellett volna túljutni, ez azonban nem sikerült, így az utolsó mérkőzésen a bronzérem volt a tét, amelyet a magyarok a franciákkal szemben meg is szereztek.

A hazai vívók így két harmadik hellyel zárták a hétvégét, a szombaton véget érő egyéni Grand Prix-n ugyanis Iliász állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

„Jó eredménynek tartom, hogy két érmet szereztünk az év első GP-jén – kezdte értékelését Nébald György szövetségi kapitány. – Ahogy a versenyt felvezető sajtótájékoztatón is mondtam, nem volt egyszerű a helyzetünk, mert a hazai közönségnek és a szponzornak is meg kellett felelni, miközben a csapatversenyben a fiataloknak próbáltam lehetőséget adni. A londoni olimpiát szem előtt tartva ez az utolsó év, amelyben még lehet kísérletezni, mert amikor élesbe fordulnak a dolgok, ilyesmire már nem lesz lehetőség. Ezzel együtt, mint azt néhány napja jeleztem, a következő versenyen, Moszkvában Nemcsik Zsolt is a csapat tagja lesz. Hogy kinek a helyén, azon még gondolkodom. Iliász Nikolász két bronzérme nagyon kellemes meglepetés és remek eredmény, már csak azért is, mert ő még jövőre is juniorkorú."

A döntőben, amelyben az elmúlt évi vb fináléjának két résztvevője, az olasz és a román válogatott küzdött meg egymással, csakúgy, mint Antalyában, ezúttal is utóbbi győzött.  

GEREVICH–KOVÁCS–KÁRPÁTI VK 
A 16 között:
Magyarország–Lengyelország 45:40
A negyeddöntőben:
Olaszország–Oroszország 45:38
Franciaország–Kína 45:39
Románia–Spanyolország 45:26
Magyarország–Egyesült Államok 45:41
Az elődöntőben:
Olaszország–Franciaország 45:36
Románia–Magyarország 45:39
A 3. helyért:
Magyarország–Franciaország 45:42
A döntőben:
Románia–Olaszország 45:42
A végeredmény: 1. Románia (Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Gelu Florin Zalomir, Nicolae Alexandru Sireteanu), 2. Olaszország (Aldo Montano, Diego Occhiuzzi, Giampiero Pastore, Luigi Samele), 3. Magyarország (Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Decsi Tamás), 4. Franciaország, 5. Kína, 6. Egyesült Államok, 7. Oroszország, 8. Spanyolország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik