Selby a sírból nyert O'Sullivan ellen

Vágólapra másolva!
2010.01.18. 10:50
null
Selby barátnőjével ünnepelt (Fotó: Action Images)
Címkék
Mark Selby nyerte meg a sznúker Mesterek Kupáját, miután a döntőben 10:9-re verte meg Ronnie O'Sullivant. A végső győztes három frém hátrányból fordított.

Mark Selby sorozatban négy frémet nyert Ronnie O'Sullivan ellen a Mesterek Kupája döntőjében. A sportág koronázatlan királya ellen nem sokan képesek erre. Ráadásul Selby ezzel a szenzációs teljesítménnyel a sírból, 6:9-ről hozta vissza a győzelmet.

Mind a két versenyző a legmagasabb szinten teljesített.

A világelső O'Sullivan 4:1-re húzott el a találkozó elején, majd miután Selby egy frém hátrányra jött fel, ismét meglépett honfitársától. 9:6-nál azonban nem volt képes bevinni a döntő ütést.

„Ez volt a legjobb döntő, amelyben szerepeltem. A hangulat egészen egyszerűen fantasztikus, amikor Ronnie játszik" – nyilatkozat a boldog győztes, akinek sikerét elismerte O'Sullivan is.

„Remekül játszott, és megérdemelte a győzelmet. Nem gondoltam, hogy bejutok a döntőbe, úgyhogy nem vagyok túl csalódott sem" – mondta a háromszoros világbajnok O'Sullivan, aki 75 ezer fonttal gazdagodott a második helyének köszönhetően. Selby ennek dupláját kapta a parádés győzelemért.

Egy évvel ezelőtt szintén ugyanez a két versenyző játszotta a torna döntőjét. Akkor O'Sullivan nyert 10:8-ra, Selby most visszavágott a vereségért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik