Storcz Botond öt aranyérmet vár a csütörtökön kezdődő Eb-n

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 10:25
Öt magyar aranyérmet vár a csütörtöktől vasárnapig Brandenburg an der Havelben sorra kerülő kajak-kenu Európa-bajnokságon Storcz Botond szövetségi kapitány, aki elsősorban felkészülési állomásként tekint a németországi regattára az augusztusi, kanadai világbajnokság előtt.
Storcz Botond öt magyar aranyérmet vár az Eb-n
Fotó: Tumbász Hédi (archív)
Storcz Botond öt magyar aranyérmet vár az Eb-n
Storcz Botond öt magyar aranyérmet vár az Eb-n
Fotó: Tumbász Hédi (archív)
Storcz Botond öt magyar aranyérmet vár az Eb-n

A szakember az MTI érdeklődésére elmondta: úgy véli, jól vizsgázott az általa meghirdetett, egyfordulós válogató, a múlt hétvégi, szegedi verseny a reális képet mutatta, s nem volt olyan szám, amellyel kapcsolatban felvetődött volna egy újabb összecsapás gondolata.

„Külön öröm, hogy a világkupán kipróbált fiatal egységek a válogatón is bizonyítottak, és közülük sokan ott lehetnek majd az Eb-n is” – tette hozzá.

Ahogy már többször kijelentette, Storcz a kontinensviadalt is – akárcsak a két héttel ezelőtti, szegedi vk-t – felmérő versenynek és egy újabb felkészülési állomásnak tekinti a vb (augusztus 13–16., Dartmouth) előtt, bár természetesen az eredményesség sem mellékes.

„Öt aranyérmet remélek, úgy, hogy minden szakág hoz legalább egy elsőséget" – fogalmazott.

Az Eb-n 36 magyar sportoló vesz részt, közülük nyolcnak ez lesz az első felnőtt világversenye, akárcsak a háromszoros olimpiai bajnok Storcznak, kapitányként.

„Már a vk-n is megtapasztalhattam, mennyire más érzés kajakosként, illetve vezetőként ott lenni egy viadalon. Versenyzőként az ember csak magára figyel, kapitányként azonban mindenki másra, ez a legnagyobb különbség” – mondta a szakember, aki utoljára a 2005-ös zágrábi vb-n szerepelt a magyar válogatottban, amelynek élére tavaly decemberben nevezték ki.

A csütörtökön kezdődő Eb a programot tekintve is szolgál némi újdonsággal, ugyanis a férfi K–4 és C–4 500 m, valamint a női K–4 1000 m helyére mindhárom szakágban egy váltó került a műsorba: a résztvevők 4x200 m-en mérik majd össze tudásukat férfi és női kajakban, illetve kenuban.

KOVÁCS KATALIN A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN NYILATKOZIK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGGAL KAPCSOLATOS VÁRAKOZÁSAIRÓL!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik