Risztov Évát az olimpiai érem motiválja, ezért folytatja az úszást

Vágólapra másolva!
2009.03.10. 14:52
A Nemzeti Sport információi szerint visszatér az úszósportba a pályafutását 2005 novemberében befejező, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok úszónő, Risztov Éva.
Risztov Éva folytatja pályafutását
Fotó: Török Attila (archív)
Risztov Éva folytatja pályafutását
Risztov Éva folytatja pályafutását
Fotó: Török Attila (archív)
Risztov Éva folytatja pályafutását

A 23 éves sportolónő a hosszútávúszó szakágban képzeli el a folytatást, és elsősorban a 2010-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül.

Risztovot információink szerint a Debrecenben dolgozó edző, Vajda Tamás készíti fel a versenyekre.

Risztov Éva nagymedencében három világbajnoki és öt Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett pályafutása során, emellett hat rövid pályás Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

„Úgy érzem, az elmúlt néhány évben megkomolyodtam. Nem vonzanak már a bulik, az éjszakai élet, újra versenyezni szeretnék” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Risztov Éva.

„Már beszéltem Vajda Tamás edzővel, akivel rögtön egy hullámhosszra kerültünk, így arra is hajlandó lennék, hogy Debrecenbe költözzek, hogy az ő irányításával készülhessek” – fogalmazott az úszónő.

„23 évesen nem érzem magam öregnek, és mivel a hosszútávúszás már olimpiai szám, nekem pedig még nincs olimpiai érmem, így van, ami motiváljon” – tette hozzá Risztov, aki azt is megjegyezte, hogy már a 2010-es hazai rendezésű kontinenstorna előtt szeretne újra versenyezni.

Olimpián a legjobb eredménye egy negyedik hely volt, Athénban 400 méter vegyesen lett negyedik. A vegyes mellett 200 pillangón,400 és 800 gyorson érte el sikereit. A jövőben pedig hosszútávúszásban gyarapíthatja érmei számát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik