Két érmet szereztünk a nyitónapon, csak az arany hiányzott

Vágólapra másolva!
2008.04.11. 19:06
Nagyon jól kezdődött a magyarok számára az Európa-bajnokság, két érmet is sikerült szerezni a nyitónapon. Ungvári Miklós ezüst-, míg Csernoviczki Éva bronzérmet vehetett át. Ungvári az előző két Eb győztesétől kapott ki a döntőben. A nyitónapon még három magyar versenyző lépett tatamira, Burján László, Perge Ilona és Baczkó Bernadett kikapott Lisszabonban.
Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett a lisszaboni Eb-n
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett a lisszaboni Eb-n
Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett a lisszaboni Eb-n
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett a lisszaboni Eb-n

A kecskeméti Ungvári fittyet hányva a felkészülés nehézségeire – sérült keze miatt hetekig nem tudott edzeni –, ellenállhatatlanul dzsúdózott, sorrendben macedón, azeri, lett és francia ellenfele sem tudta megállítani. A döntő az előző két Eb győztese, a grúz Zaza Kedelasvili várt rá. A fináléban két és fél perc után Kedelasvili ippont ért el, így zsinórban harmadszor is kontinensbajnok lett, Ungvári 2005 után második Eb-ezüstjét szerezte.

A korábbi eredményei alapján már szintén kvótás Csernoviczki négy meccset vívott Lisszabonban, mind a négy ipponnal ért véget. Ebből három a magyar dzsudoka sikerét hozta, ez pedig bronzérmet jelentett számára. Az elődöntőben a francia Frederique Jossinet győzte le Csernoviczkit, aki a harmadik helyért vívott meccsen, a fehérorosz Volha Lecsankónak két és fél percet engedélyezett, mielőtt kiharcolta volna a bronzérmet.

A többiek közül a kvótára hajtó Burján László (60) első meccsen vereséget szenvedett az osztrák Ludvig Paischer ellen, majd a vigaszágon is csak a második körig jutott, így lemondhatott Pekingról. Az már korábban eldőlt, hogy Perge Ilona (52) nem juthat ki, az elmúlt héten betegeskedő versenyző, a tizenhat között búcsúzott.

A nyitó nap ötödik magyarja, a tavalyi vb-3. helyével kvótát szerző Baczkó Bernadett (57) a nyolc közé jutásért kapott ki a német Marlen Heinttől, és mivel legyőzője a következő körben vereséget szenvedett Baczkó búcsúzott. Tegyük hozzá azonban, hogy edzője, Pánczél Gábor beszámolója alapján a bírók is sárosak voltak a magyar lány kiesésében…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik