Kirk Shepherd a döntőre elfogyott: John Part harmadszor a csúcson

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 11:05
John Part nyerte a 2008-as darts világbajnokságot, miután a döntőben 7-2-re verte Kirk Shepherdöt. A kanadai játékos 1994 és 2003 után most harmadszor diadalmaskodott a sportág legnagyobb megmérettetésén. Shepherd pályafutása első világbajnokságán jutott a fináléba.
John Part ellenálhatatlan volt
Reuters
John Part ellenálhatatlan volt
John Part ellenálhatatlan volt
Reuters
John Part ellenálhatatlan volt

Kirk Shepherd nem tudta a fináléra átmenteni addig megcsodált formáját, a torna előtt esélytelennek kikiáltott angol versenyző a PDC darts világbajnokság döntőjében 7-2-es vereséget szenvedett John Parttól.

A kanadai dartsos az első pillanattól uralta a találkozót. Az összecsapás első négy szettjét Part nyerte, a kissé megilletődötten játszó Shepherd csak ezután tudta némileg megnehezíteni 41 éves ellenfelének dolgát.

Sheperd egy gyönyörű 160-as kiszállóval ugyan feljött 5-2-re, ám Part ezután már nem engedett szettet nyerni a fiatal - első világbajnokságát játszó - angol dartsosnak.

"Ez hihetetlen, teljesen fantasztikus. Jó évem volt 2007-ben és tudtam hogy elég jól játszottam ahhoz, hogy sokáig eljussak a tornán, de azt sose gondoltam volna, hogy végül megnyerem" - nyilatkozta az 1994 és 2003 után ismét világbajnoki címet ünneplő Part.

Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Eric Bristow és John Lowe után Part az ötödik olyan dartsos, aki legalább három vb-címmel büszkélkedhet pályafutása során.

Természetesen - bár könnyeivel küszködött - a finálé vesztese sem volt elégedetlen saját teljesítményével.

"Döntőbe jutottam a világ legkeményebb darts versenyén, és erre nagyon büszke vagyok" - nyilatkozta a döntő, illetve első vb-részvétele után a 21 esztendős Shepherd, aki a torna folyamán olyan nagy neveket búcsúztatott, mint Terry Jenkins, Peter Manley vagy éppen Wayne Mardle.

PDC, DARTS-VILÁGBAJNOKSÁG

DÖNTŐ
John Part Kirk Shepherd 7-2

ELŐDÖNTŐK
John Part Kevin Painter 6-2
Kirk Shepherd Wayne Mardle 6-4

NEGYEDDÖNTŐK
Kirk Shepherd Peter Manley 5-4
John Part James Wade 5-4
Wayne Mardle Phil Taylor 5-4
Kevin Painter Adrian Lewis 5-2

NYOLCADDÖNTŐK
James Wade Mark Dudbridge 4-2
Adrian Lewis Tony Eccles 4-3
Kirk Shepherd Barrie Bates 4-2
Phil Taylor Alan Tabern 4-3
Wayne Mardle Roland Scholten 4-3
Peter Manley Jan van der Rassel 4-1
Kevin Painter Raymond van Barneveld 4-2
John Part Alex Roy 4-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik